![]() |
Mücezza (İstanbul)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeleri: 350 gram kuşbaşı koyun eti 1 orta boy soğan 7-8 yaprak pazı 1 orta boy pancar Birer çay kaşığı karabiber ve kimyon Yarımşar çay kaşığı kişniş, Mercimek büyüklüğünde damla sakızı, Tarçın 3 Çorba kaşığı yoğurt Yapılışı: Kuş başını 2 su bardağı su ile bir tencereye koyun. Kaynamaya başladığında çıkan köpüğü kevgir ile alıp atın. Ateşi kısıp tuzunu koyun. Et yumuşayıncaya kadar p i şirin. Pişmekte olan kuşbaşına ince kıyılmış soğanı, pazı ve pancarı ekleyin. Baharatların hepsini ekin. Sebzelerin pişmesine yakın, yoğurda 2 kaşık yemek suyundan koyup karıştırarak ılıtın ve yavaşça yemeğe ekleyin, karıştırmaya devam edin. Sebzeler yumuşayınca yemeğiniz hazır demektir. Servis yapmadan önce 5 dakika kadar dinlendirmeyi tercih etmelisiniz. Not: Yoğurt bu leziz yemeğe mayhoş bir çeşni katar Miktarı biraz artırmayı deneyin. Kişisel olarak 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ile çok daha güzelbir tat yakaladığımı söylemeliyim. Tabii bu önerirr mayhoş tatları sevenler için geçerli. Aksi taktirde vermiş olduğum ölçüden şaşmayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.