ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mücezza (İstanbul) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250458)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:39 AM

Mücezza (İstanbul)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeleri:
350 gram kuşbaşı koyun eti
1 orta boy soğan
7-8 yaprak pazı
1 orta boy pancar
Birer çay kaşığı
karabiber ve kimyon
Yarımşar çay kaşığı kişniş,
Mercimek büyüklüğünde damla sakızı,
Tarçın
3 Çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı:
Kuş başını 2 su bardağı su ile bir tencereye koyun. Kaynamaya başladığında çıkan köpüğü kevgir ile alıp atın. Ateşi kısıp tuzunu koyun. Et yumuşayıncaya kadar p i şirin.
Pişmekte olan kuşbaşına ince kıyılmış soğanı, pazı ve pancarı ekleyin. Baharatların hepsini ekin.
Sebzelerin pişmesine yakın, yoğurda 2 kaşık yemek suyundan koyup karıştırarak ılıtın ve yavaşça yemeğe ekleyin, karıştırmaya devam edin.
Sebzeler yumuşayınca yemeğiniz hazır demektir. Servis yapmadan önce 5 dakika kadar dinlendirmeyi tercih etmelisiniz.

Not: Yoğurt bu leziz yemeğe mayhoş bir çeşni katar Miktarı biraz artırmayı deneyin. Kişisel olarak 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ile çok daha güzelbir tat yakaladığımı söylemeliyim. Tabii bu önerirr
mayhoş tatları sevenler için geçerli. Aksi taktirde vermiş olduğum ölçüden şaşmayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.