Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cılbak, dolmagümüşhane

Çılbak Dolma(Gümüşhane)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çılbak Dolma(Gümüşhane)





1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
40 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Çılbak dolma:
Bulguru geniş ve çukur bir kaba alınÜzerine 1 bardak sıcak su döküp karıştırınKabarması için 10 dakika bekletinElinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru 5 dakika yoğurunTuz,yumurta,domates ve biber salçasını ilave edinMalzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırıp yoğurun Unu ekleyip elinizi arada bir ıslatarak yumuşak hamur kıvamında olana kadar (10 dakika) yoğurun

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde sıkarak şekillendirinTıpkı çiğ köfte gibi üzerinde parmak izleri olan köfteler hazırlayın

Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurunTuz ekleyip kaynatınKöfteleri ilave edip karıştırın15 dakika kaynatıp (su mutlaka kaynamalı) ocaktan alınKöfteleri kevgirle ayrı bir kaba alınÜzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin

Tereyağı ve toz biberi tavada kızdırıp yoğurdun üzerine dökünSıcak veya ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.