Çılbak Dolma(Gümüşhane) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çılbak Dolma(Gümüşhane)![]() 1 su bardağı köftelik bulgur 1 su bardağı sıcak su 1 su bardağı un 1 yumurta 1 çorba kaşığı domates salçası Yarım çorba kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz Üzeri için 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt 40 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Çılbak dolma: Bulguru geniş ve çukur bir kaba alın Üzerine 1 bardak sıcak su döküp karıştırın Kabarması için 10 dakika bekletin Elinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru 5 dakika yoğurun Tuz,yumurta,domates ve biber salçasını ilave edin Malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırıp yoğurun Unu ekleyip elinizi arada bir ıslatarak yumuşak hamur kıvamında olana kadar (10 dakika) yoğurun![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde sıkarak şekillendirin Tıpkı çiğ köfte gibi üzerinde parmak izleri olan köfteler hazırlayın![]() Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun Tuz ekleyip kaynatın Köfteleri ilave edip karıştırın 15 dakika kaynatıp (su mutlaka kaynamalı) ocaktan alın Köfteleri kevgirle ayrı bir kaba alın Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin![]() Tereyağı ve toz biberi tavada kızdırıp yoğurdun üzerine dökün Sıcak veya ılık servis yapın
|
|
|
|