![]() |
Çılbak Dolma(Gümüşhane) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çılbak Dolma(Gümüşhane)![]() 1 su bardağı köftelik bulgur 1 su bardağı sıcak su 1 su bardağı un 1 yumurta 1 çorba kaşığı domates salçası Yarım çorba kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz Üzeri için 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt 40 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Çılbak dolma: Bulguru geniş ve çukur bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde sıkarak şekillendirin ![]() ![]() Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağı ve toz biberi tavada kızdırıp yoğurdun üzerine dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|