Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
esmalarla, ilgili, soru

Esmalarla İlgili Birkaç Soru

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

slmlar esmalarla ilgili merak ettiğim birkaç bişey var umarım doğru yere açıyorumdur
1-esma okumaya başlamak için birinden el falan almak gerekiyor mu yoksa herkes dilediği gibi okuyabiliyor mu?
2- sayılı okumak için ille abdestli ve kıbleye dönüp oturmak ve öyle okumak mı gerekiyor yoksa mesela otobüste giderken veya yolda yürürken falan da okuyabilir miyiz?
3- Biliyorum Allah adları ama ne bileyim birisini aşık etmek vs için okuyanlar var sanırım benim öyle bi niyetim yok ama büyüsel bir yanı yok değil mi? yani büyü yapmış falan sayılmıyoruz

cvplarsanız sevinirim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

cenedra Nickli Üyeden Alıntı

slmlar esmalarla ilgili merak ettiğim birkaç bişey var umarım doğru yere açıyorumdur
1-esma okumaya başlamak için birinden el falan almak gerekiyor mu yoksa herkes dilediği gibi okuyabiliyor mu?
2- sayılı okumak için ille abdestli ve kıbleye dönüp oturmak ve öyle okumak mı gerekiyor yoksa mesela otobüste giderken veya yolda yürürken falan da okuyabilir miyiz?
3- Biliyorum Allah adları ama ne bileyim birisini aşık etmek vs için okuyanlar var sanırım benim öyle bi niyetim yok ama büyüsel bir yanı yok değil mi? yani büyü yapmış falan sayılmıyoruz

cvplarsanız sevinirim

1)1000 den sonrası için tarikatta eğitmenlerden destek almak gerekir şahsi kanaatim
2)Aklına gelen her an Esma'ları zikredebilirsinEdeben abdestli olman daha güzeldir
3)Sadece Esma zikri ile büyünün bilindik bir alakası yokturAlim ismini zikreden zakir(zikirci) ALLAh(cc) ı zikretmiştir zaten
Şahsi bildiklerim bu yönde

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Esmalar büyük enerji merkezleridir Bir esmayı abdestli ya da abdestsiz okuyabilirsiniz ama sonuçta Allah'ın adını anıyorsunuz Edebe uygun tavır almak en güzelidir Esmaları her an okuyabilirsiniz ama unutmamak gerekir ki esmalar tecellisine yoğunlaşılarak zikredilince çok daha etkili olur Yani zikrederken yüksek konsantrasyon halinde dileğinizi olmuş kabul ederek onu yaşamanız gerekir İmgelemeyi ne kadar iyi yaparsanız dileğinize o kadar çabuk ve etkili ulaşırsınız Olayın içinde olmanız ve normal günlük hayatta olduğu gibi en ince detaylarına kadar yaşamanız en iyisidir Esmalar Allah'ın bize bahşettiği büyük bir hazinedir Ancak nasıl ve ne niyetle kullanacağınıza yine kendiniz karar verirsiniz Bir insanı helak etmek için de zikredebilirsiniz Allah'tan rızık istemek için de Bunlardan biri hayırlı biri hayırsızKarar sizin
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com