![]() |
Esmalarla İlgili Birkaç Soru
slmlar. esmalarla ilgili merak ettiğim birkaç bişey var umarım doğru yere açıyorumdur.
1-esma okumaya başlamak için birinden el falan almak gerekiyor mu yoksa herkes dilediği gibi okuyabiliyor mu? 2- sayılı okumak için ille abdestli ve kıbleye dönüp oturmak ve öyle okumak mı gerekiyor yoksa mesela otobüste giderken veya yolda yürürken falan da okuyabilir miyiz? 3- Biliyorum Allah adları ama ne bileyim birisini aşık etmek vs. için okuyanlar var sanırım benim öyle bi niyetim yok ama büyüsel bir yanı yok değil mi? yani büyü yapmış falan sayılmıyoruz. cvplarsanız sevinirim. |
cenedra Nickli Üyeden Alıntı slmlar. esmalarla ilgili merak ettiğim birkaç bişey var umarım doğru yere açıyorumdur. 1-esma okumaya başlamak için birinden el falan almak gerekiyor mu yoksa herkes dilediği gibi okuyabiliyor mu? 2- sayılı okumak için ille abdestli ve kıbleye dönüp oturmak ve öyle okumak mı gerekiyor yoksa mesela otobüste giderken veya yolda yürürken falan da okuyabilir miyiz? 3- Biliyorum Allah adları ama ne bileyim birisini aşık etmek vs. için okuyanlar var sanırım benim öyle bi niyetim yok ama büyüsel bir yanı yok değil mi? yani büyü yapmış falan sayılmıyoruz. cvplarsanız sevinirim. 1)1000 den sonrası için tarikatta eğitmenlerden destek almak gerekir şahsi kanaatim 2)Aklına gelen her an Esma'ları zikredebilirsin.Edeben abdestli olman daha güzeldir. 3)Sadece Esma zikri ile büyünün bilindik bir alakası yoktur.Alim ismini zikreden zakir(zikirci) ALLAh(c.c) ı zikretmiştir zaten.. Şahsi bildiklerim bu yönde.. |
Esmalar büyük enerji merkezleridir. Bir esmayı abdestli ya da abdestsiz okuyabilirsiniz ama sonuçta Allah'ın adını anıyorsunuz. Edebe uygun tavır almak en güzelidir. Esmaları her an okuyabilirsiniz ama unutmamak gerekir ki esmalar tecellisine yoğunlaşılarak zikredilince çok daha etkili olur. Yani zikrederken yüksek konsantrasyon halinde dileğinizi olmuş kabul ederek onu yaşamanız gerekir. İmgelemeyi ne kadar iyi yaparsanız dileğinize o kadar çabuk ve etkili ulaşırsınız. Olayın içinde olmanız ve normal günlük hayatta olduğu gibi en ince detaylarına kadar yaşamanız en iyisidir. Esmalar Allah'ın bize bahşettiği büyük bir hazinedir. Ancak nasıl ve ne niyetle kullanacağınıza yine kendiniz karar verirsiniz. Bir insanı helak etmek için de zikredebilirsiniz Allah'tan rızık istemek için de. Bunlardan biri hayırlı biri hayırsız.Karar sizin..
|