Takıntılı Mısınız?.. |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Takıntılı Mısınız?..Sorulara verdiğiniz ''evet'' cevaplarını sayınız - Paraya dokunduğum zaman ellerimin kirlendiğini hissediyorum - Vücut salgılarım (ter, tükürük, idrar vs) herhangi bir yerime çok az değse bile elbiselerimi kirletebileceğini düşünüyorum - Yabancıların veya tanıdığım bazı kişilerin dokunduğunu bildiğim cisimlere dokunmakta zorluk çekiyorum - Çöpe veya kirli şeylere dokunm ak ta zorluk çekiyorum - Hastalıktan veya kirlenmekten korktuğum için umumi tuvaletleri kullanmaktan kaçınıyorum - Hastalık bulaşmasından korktuğum için umumi telefonları kullanmaktan kaçınıyorum - Ellerimi gerektiğinden daha sık ve daha uzun yıkıyorum - Bazen hiçbir sebep yokken sadece kirlenmiş ol ab ileceğimi veya üzerime bir şey bulaşmış ol ab ileceğini düşündüğüm için yıkanıyor veya temizleniyorum - Kirlenmiş olduğunu düşündüğüm bir şeye dokunursam kendimi derhal yıkanm ak veya temizlenmek zorunda hissediyorum - Eğer bir hayvan bana dokunursa yıkanmak ya da giysilerimi değiştirmek zorunda kalıyorum - Aklıma şüpheler veya endişeler geldiği zaman, bunlar hakkında bana güvence verecek biriyle konuşmadan duramıyorum - Konuşurken aynı şeyleri ve aynı cümleleri birkaç defa tekrarlıyorum - İnsanların söylediklerini bir kerede anlasam bile, aynı şeyi birkaç defa tekrarlamalarını istiyorum - Giyinirken, soyunurken, yıkanırken kendimi belli bir sırayı takip etmek zorundaymış gibi hissediyorum - Yatmadan önce giysilerimi belli bir şekilde asmak veya katlamak zorundaymışım gibi hissediyorum - Yatmadan önce kendimi belli bir sıra içinde belli işleri yapm ak zorunda hissediyorum - Doğru yapılıp yapılmadıklarından emin olm ak için işleri birkaç defa yapmak zorundayım Bazı şeyleri gerektiğinden daha fazla kontrol ediyorum - Su musluklarını, elektrik düğmelerini kapattıktan sonra tekrar tekrar kontrol ediyorum - İyice kapalı olup olmadığından emin olm ak için yoldan eve geri dönüp kapıları, pencereleri vs kontrol ediyorum - Her türlü belgeyi, formu, çeki doğru doldurup doldurmadığımdan emin olmak için defalarca kontrol ediyorum - Kibritlerin, sigaraların vs iyice sönüp sönmediklerini anlamak için defalarca kontrol ediyorum - Bir yerden para aldığım zaman defalarca sayıyorum - Mektupları yollamadan önce defalarca ve dikkatle kontrol ediyorum - Önemsiz konularda bile karar vermekte zorluk çekiyorum - Yaptığımı bildiğim şeyleri gerçekten yapıp yapmadığımdan bazen emin olamıyorum - Anlattığım bir şeyi yeterince açıklayamadığımı düşünüyorum - Bir işi dikkatle yaptıktan sonra bile, yanlış yaptığımı veya bitiremediğimi düşünüyorum - Bazı şeyleri gerektiğinden daha sık yaptığım için bazen gideceğim yerlere geç gidiyorum - Yaptığım şeylerin çoğu hakkında şüphe ve sorunlar uyduruyorum - Belli şeyleri düşünmeye başlarsam bir türlü kafamdan atamıyorum - İstemediğim halde aklıma kötü şeyler geliyor - Aklıma ayıp ve kötü sözler geliyor ve kafamdan atamıyorum - Aklım düşüncelerle öylesine meşgul ki, etrafta ne olup bittiğini fark edemiyorum - Küçük hatalarımın fel ak etlere yol açacağını düşünüyorum - Farkında olmadan birine zarar vermiş ol ab ileceğime endişe duyuyorum - Bir felaket haberi aldığım zaman benim hatam olduğunu düşünüyorum - Bazen hiçbir sebep yokken kendime zarar verebileceğimden veya bir hastalığım olduğundan aşırı derecede endişe duyuyorum - Hiçbir sebep yokken cisimleri sayıyorum - Hiçbir önemi olmayan sayıları hatırlamak zorundaymışım gibi hissediyorum - Okurken önemli bir şeyi kaçırdığım fikrine kapılıyorum, geri dönüp aynı bölümü en az iki kere okum ak zorunda kalıyorum - Hiçbir önem taşımayan şeyleri unutm ak tan endişe duyuyorum - Aklıma bir şey geldiği zaman, bunu bütün açılardan inceleme gereği duyuyorum - Bazı durumlarda kontrolümü kaybetmekten ve ayıp şeyler yapmaktan korkuyorum - Yüksekten aşağıya baktığım zaman, kendimi aşağı atmamı söyleyen bir dürtüye kapılıyorum - Yaklaşan bir tren görünce, rayların altına atlayabileceğim hissine kapılıyorum - Topluma açık yerlerde aklımdan elbiselerimi çıkarmak geçiyor - Araba kullanırken birinin veya bir şeyin üstüne gitmek dürtüsüne kapılıyorum - Silah görünce heyecanlanıyorum, aklımdan şiddet içeren düşünceler geçiyor - Bıçak , hançer ve diğer sivri uçlu cisimler beni huzursuz ediyor - Bazen içimde bana yapmak istemediğim anlamsız şeyleri yaptıracak bir şey hissediyorum - Bazen sebep yokken cisimleri kırmak veya tahrip etmek istiyorum - İşime yaramasalar bile, başkalarına ait şeyleri çalmak istiyorum - Bazen marketten bir şey çalmak için dayanılmaz bir istek duyuyorum - Bazen savunmasız çocuklara ve hayvanlara zarar verme dürtüsüne kapılıyorum - Sonradan rahatsız olsam bile, belli durumlarda aşırı yemek yeme dürtüsüne kapılıyorum - İntihar ve suç haberi aldığım zaman uzun bir süre çok etkisinde kalıyorum, bu konudaki düşüncelerimi durduramıyorum - Mikroplar ve hastalıklar hakkında yersiz endişeler icat ediyorum Bu sorulara evet cevabınız; 0 ise hiç takıntılı bir insan değilsiniz 1 ise çok az takıntılısınız 2 ise biraz takıntılısınız 3 ise fazla takıntılısınız 4 ise çok fazla takıntılısınız |
|