ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Takıntılı Mısınız?.. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=247708)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 05:27 AM

Takıntılı Mısınız?..

Sorulara verdiğiniz ''evet'' cevaplarını sayınız.

- Paraya dokunduğum zaman ellerimin kirlendiğini hissediyorum.

- Vücut salgılarım (ter, tükürük, idrar vs.) herhangi bir yerime çok az değse bile elbiselerimi kirletebileceğini düşünüyorum.

- Yabancıların veya tanıdığım bazı kişilerin dokunduğunu bildiğim cisimlere dokunmakta zorluk çekiyorum.

- Çöpe veya kirli şeylere dokunm ak ta zorluk çekiyorum.

- Hastalıktan veya kirlenmekten korktuğum için umumi tuvaletleri kullanmaktan kaçınıyorum.

- Hastalık bulaşmasından korktuğum için umumi telefonları kullanmaktan kaçınıyorum.

- Ellerimi gerektiğinden daha sık ve daha uzun yıkıyorum.

- Bazen hiçbir sebep yokken sadece kirlenmiş ol ab ileceğimi veya üzerime bir şey bulaşmış ol ab ileceğini düşündüğüm için yıkanıyor veya temizleniyorum.

- Kirlenmiş olduğunu düşündüğüm bir şeye dokunursam kendimi derhal yıkanm ak veya temizlenmek zorunda hissediyorum.

- Eğer bir hayvan bana dokunursa yıkanmak ya da giysilerimi değiştirmek zorunda kalıyorum.

- Aklıma şüpheler veya endişeler geldiği zaman, bunlar hakkında bana güvence verecek biriyle konuşmadan duramıyorum.

- Konuşurken aynı şeyleri ve aynı cümleleri birkaç defa tekrarlıyorum.

- İnsanların söylediklerini bir kerede anlasam bile, aynı şeyi birkaç defa tekrarlamalarını istiyorum.

- Giyinirken, soyunurken, yıkanırken kendimi belli bir sırayı takip etmek zorundaymış gibi hissediyorum.

- Yatmadan önce giysilerimi belli bir şekilde asmak veya katlamak zorundaymışım gibi hissediyorum.

- Yatmadan önce kendimi belli bir sıra içinde belli işleri yapm ak zorunda hissediyorum.

- Doğru yapılıp yapılmadıklarından emin olm ak için işleri birkaç defa yapmak zorundayım. Bazı şeyleri gerektiğinden daha fazla kontrol

ediyorum.

- Su musluklarını, elektrik düğmelerini kapattıktan sonra tekrar tekrar kontrol ediyorum.

- İyice kapalı olup olmadığından emin olm ak için yoldan eve geri dönüp kapıları, pencereleri vs. kontrol ediyorum.

- Her türlü belgeyi, formu, çeki doğru doldurup doldurmadığımdan emin olmak için defalarca kontrol ediyorum.

- Kibritlerin, sigaraların vs. iyice sönüp sönmediklerini anlamak için defalarca kontrol ediyorum.

- Bir yerden para aldığım zaman defalarca sayıyorum.

- Mektupları yollamadan önce defalarca ve dikkatle kontrol ediyorum.

- Önemsiz konularda bile karar vermekte zorluk çekiyorum.

- Yaptığımı bildiğim şeyleri gerçekten yapıp yapmadığımdan bazen emin olamıyorum.

- Anlattığım bir şeyi yeterince açıklayamadığımı düşünüyorum.

- Bir işi dikkatle yaptıktan sonra bile, yanlış yaptığımı veya bitiremediğimi düşünüyorum.

- Bazı şeyleri gerektiğinden daha sık yaptığım için bazen gideceğim yerlere geç gidiyorum.

- Yaptığım şeylerin çoğu hakkında şüphe ve sorunlar uyduruyorum.

- Belli şeyleri düşünmeye başlarsam bir türlü kafamdan atamıyorum.

- İstemediğim halde aklıma kötü şeyler geliyor.

- Aklıma ayıp ve kötü sözler geliyor ve kafamdan atamıyorum.

- Aklım düşüncelerle öylesine meşgul ki, etrafta ne olup bittiğini fark edemiyorum.

- Küçük hatalarımın fel ak etlere yol açacağını düşünüyorum.

- Farkında olmadan birine zarar vermiş ol ab ileceğime endişe duyuyorum.

- Bir felaket haberi aldığım zaman benim hatam olduğunu düşünüyorum.

- Bazen hiçbir sebep yokken kendime zarar verebileceğimden veya bir hastalığım olduğundan aşırı derecede endişe duyuyorum.

- Hiçbir sebep yokken cisimleri sayıyorum.

- Hiçbir önemi olmayan sayıları hatırlamak zorundaymışım gibi hissediyorum.

- Okurken önemli bir şeyi kaçırdığım fikrine kapılıyorum, geri dönüp aynı bölümü en az iki kere okum ak zorunda kalıyorum.

- Hiçbir önem taşımayan şeyleri unutm ak tan endişe duyuyorum.

- Aklıma bir şey geldiği zaman, bunu bütün açılardan inceleme gereği duyuyorum.

- Bazı durumlarda kontrolümü kaybetmekten ve ayıp şeyler yapmaktan korkuyorum.

- Yüksekten aşağıya baktığım zaman, kendimi aşağı atmamı söyleyen bir dürtüye kapılıyorum.

- Yaklaşan bir tren görünce, rayların altına atlayabileceğim hissine kapılıyorum.

- Topluma açık yerlerde aklımdan elbiselerimi çıkarmak geçiyor.

- Araba kullanırken birinin veya bir şeyin üstüne gitmek dürtüsüne kapılıyorum.

- Silah görünce heyecanlanıyorum, aklımdan şiddet içeren düşünceler geçiyor.

- Bıçak , hançer ve diğer sivri uçlu cisimler beni huzursuz ediyor.

- Bazen içimde bana yapmak istemediğim anlamsız şeyleri yaptıracak bir şey hissediyorum.

- Bazen sebep yokken cisimleri kırmak veya tahrip etmek istiyorum.

- İşime yaramasalar bile, başkalarına ait şeyleri çalmak istiyorum.

- Bazen marketten bir şey çalmak için dayanılmaz bir istek duyuyorum.

- Bazen savunmasız çocuklara ve hayvanlara zarar verme dürtüsüne kapılıyorum.

- Sonradan rahatsız olsam bile, belli durumlarda aşırı yemek yeme dürtüsüne kapılıyorum.

- İntihar ve suç haberi aldığım zaman uzun bir süre çok etkisinde kalıyorum, bu konudaki düşüncelerimi durduramıyorum.

- Mikroplar ve hastalıklar hakkında yersiz endişeler icat ediyorum.

Bu sorulara evet cevabınız;

0 ise hiç takıntılı bir insan değilsiniz.

1 ise çok az takıntılısınız.

2 ise biraz takıntılısınız.

3 ise fazla takıntılısınız.

4 ise çok fazla takıntılısınız.