![]() |
Felaketlerden Ders Çıkarmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Felaketlerden Ders ÇıkarmakFelaketlerden ders çıkarmak (her şer de bir hayır vardır) Evliya derecesini bulmuş bir zat varmış ![]() daima: "Ya Rabbi, hırsızlara haramilere rahmet kıl!" diye dua edermiş ![]() Sebebini sormuşlar ![]() çok zengindim ve iyiden iyiye Dünya'ya dalmıştım ![]() Bir gün sahradan geçerken kervanımın birini haramiler soydu ![]() Bu olaydan biraz aklım başıma gelir gibi oldu ![]() Bir başka geçişte, malımın bir kısmını daha gasbettiler ![]() Üçüncüde ise on parasız kaldım ![]() Bu suretle aç kalınca bir tekkeye iltica ettim ![]() İşte orada Allah'ım bana bir kamil mürşit ihsan etti ve bu devlete nail oldum ![]() Bu nimete o haramiler yüzünden eriştiğim için onlara hayır dua ediyorum, demiş ![]() Bir insanın, felaketle aklı başına gelmezse, daha büyüğü gelir ![]() Üzücü hadiseler, dertler bir nevi ikazdır ![]() Allah'ın aşkından gayrı hiçbir şeyde kalıcılık yoktur ![]() Dünya'ya kaptırmış bir kimseye: Vazgeç bu fani zevklerden, benliğinden sıyrıl, az gül, yokluğunu düşün, çaba göster, desen, sana "deli" der ![]() Halbuki sen, bir kimsenin Dünya'ya fazlasiyle meyil ettiğini ve zevklerinin esiri olduğunu görürsen, onun deli olduğuna hükmedersin ![]() Eğer aklı olsaydı, akıbetini, ilerisini düşünürdü, dersin ![]() > Kenan Rıfai sohbetlerinden ![]() |
![]() |
![]() |
|