![]() |
36- Kars Yöresi Halk Oyunları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 36- Kars Yöresi Halk OyunlarıOYUNLARIN ÇALGILARI Meydanlarda: Davul - Zurna Davul - Klarnet ![]() Meydanlarda ve Kapalı Yerlerde: Klarnet Akordion Armonika Tar Tulum Mekkare Zilli veya Zilsiz Tef ![]() Ağcaferikler - Bar Kadın Türkülü ![]() Ağır ayak - Erkek Tek ![]() Ağır bar - Bar Erkek ![]() Ağır kayda - Ağır oyun - Kadın Tek ![]() Ağır terekeme - Erkek Kadın Tek - Toplu ![]() Ahçik - (Bak ![]() Ahıska barı - Bar Erkek Kadın Karma ![]() Ahıska gülü - Kadın Tek ![]() Ahlat barı - Bar Erkek ![]() Akçaferikler - (Bak ![]() Akışta - (Bak ![]() Alkışta - Kadın Erkek Karma Çift - Toplu ![]() Allı yeşilli kızlar - Bar Kadın Erkek ![]() Allı yeşilli mendil - Bar Kadın Erkek ![]() Alma dere - Kadın Erkek Tek - Toplu ![]() Almalar - Kadın Erkek Tek - Toplu ![]() Almalı dağlar - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Altın Yüzük - Bar Kadın Erkek ![]() Ardahan barı - Bar Erkek Kadın Karma Arpaçayı - Kadın Erkek ![]() Arpaçayı diringisi Erkek Tek ![]() Arzuman - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Arzumanî - (Bak ![]() Askerani - (Bak ![]() Aşırma - Bar Erkek Kadın Karma ![]() Ay Işığı - Bar Erkek Kadın Karma ![]() Azerbaycan - Kadın Erkek Tek - Toplu ![]() Azerbican - (Bak ![]() Bahçeden gelen ne sestir - Kadın Tek ![]() Bahteverdi - Balabala - Kadın Erkek Tek - Toplu ![]() Balaceyran - Kadın Erkek Tek ![]() Balalı Tavuk - Taklitli kadın Erkek Tek - Toplu ![]() Bapur - (Bak ![]() Bar - Bar Kadın Erkek ![]() ![]() Bardız Barı - Bar Erkek Kadın Karma ![]() Bar sekmesi - Bar Erkek Kadın Karma ![]() Bayburt'un İnce yolu - Bar Erkek Kadın Karma ![]() Baycan - (Bak ![]() Bebek oyunu - Taklitli Kadın Tek ![]() Bekir - (Bak ![]() Bekir Bengi - Bar Erkek Kadın Karma ![]() Bengi - Benzetme - Taklitli oyun - Berta - (Bak ![]() Berzini - Bar Erkek Kadın Karma ![]() Beş açılan - Erkek Kadın Tek - Toplu ![]() Biçan - (Bak ![]() Bir gül ektim - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Bizim bağda - Bar Erkek Kadın Karma ![]() Boyakçının gelini - Bar Erkek Kadın Karma ![]() Bu gelen nahır mıdır - Bar Erkek Kadın Karma ![]() Bülbül - Kadın Erkek Karma Tek - Toplu ![]() Camış girdi bağa - Erkek Kadın Tek ![]() Can maral - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Ceylân - Kadın Erkek Tek - Toplu ![]() Ceylânı - (Bak ![]() Coşkun Çoruh - (Bak ![]() Çam dalı - Çarışka - Çapik - Bar Erkek Kadın Karma ![]() Çepik - (Bak ![]() Çeçen Kızı - Kadın Tek - Toplu ![]() Çember - (Bak ![]() Çıldır barı (Çıldır Yallısı) - Bar Erkek Kadın Karma ![]() Çiftayak - Tek Erkek ![]() Çift Basma - (Bak ![]() Çift Tamzara ¦ Bar Erkek Kadın Karma ![]() Çil horoz - Taklitli Kadın Erkek Tek - Toplu ![]() Çil horuz ![]() ![]() Çoban - Kadın Erkek Tek ![]() Dağda hayladım kurdu - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Dağda kestim değnek - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Dalilo Daliloy - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Delilo Delüoy - (Bak ![]() Della Delloy - (Bak ![]() Derilo - (Bak ![]() Dasniçorç - (Bak ![]() Davul ban - Erkek Çift ![]() Deli horon - Horon Erkek ![]() Deli kız - Taklitli Çift Karma ![]() Derbendi - Destiyi aldım ana - Kadın Tek ![]() Deve oyunu - Temsili Taklitli oyun ![]() Dırıngı - (Bak ![]() Diringi - Kadın Erkek Tek ![]() Dilican - Dinme - Kadın Tek - Toplu Türkülü ![]() Diz kırma - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Döne - Kadın Erkek Tek - Toplu ![]() Dringi - (Bak ![]() Durna - Tek Kadın ![]() Durna barı - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Durnalar - (Bak ![]() Dur yerinde hanım süre gel - (Bak ![]() Düz bar - Bar Erkek Kadın ![]() Düz Diringi - Tek Kadın Erkek ![]() Düz Yalh - (Bak ![]() Eğil dağlar - Erkek Kadın Karma Tek - Toplu ![]() Elmas - Engeli - (Bak ![]() Enşelİ ( Bak ![]() Enzeli - Kadın Erkek Tek - Toplu ![]() Ermeni kızı - Kadın Tek ![]() Erzurum barı - Bar Erkek Kadın Karma ![]() Ezingan deresi - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Gaçke barı - (Bak ![]() Garzanî - Bar Erkek ![]() Gaşenk - Gelin Memmet - Kadın Erkek Tek - Toplu ![]() Gence - Kadın Erkek Tek - Toplu ![]() Geylani - (Bak ![]() Gorişhi - (Bak ![]() Gögerçin vurdum - (Bak ![]() Gölenin düzü - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Gülabi - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Gülsen - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Gülüm oğlan - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Gümrü barı (Gümürü ban) - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Gümrü Yallısı - (Bak ![]() Güzelleme - Güzeller barı - (Bak ![]() Hakkari Barı - Bar Erkek Hakkari yallısı - (Bak ![]() ![]() Hala bacı - Taklitti Kadın Tek ![]() Hançer barı - Erkek Çift ![]() Han kızları - Kadın Erkek Karma Tek - Toplu ![]() Hasan dağı - Kadın Erkek Tek ![]() Hay hay hanım - Kadın Erkek Karma Tek - Toplu ![]() Hay Lalo - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Hay Lolo - (Bak ![]() Hay mendil mendil mendil - Kadın - Tek ![]() Hekari barı - (Bak ![]() Hekari yallısı - (Bak ![]() Hekkari barı - (Bak ![]() Hekkari yallısı - (Bak ![]() Hey nari - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Hoşbilezik - (Bak ![]() Horoz oyunu - Kadın ![]() Horuz oyunu - (Bak ![]() İğdır barı - Bar Erkek Kadın Karma ![]() İğdır yallısı - (Bak İğdır ban) İnce dere - Bar Kadın Erkek Karma (Aynı oyun kadınlar tarafından Tek - Toplu olarak ta oynanmaktadır) İndim derede durdum - Bar Kadın Erkek Karma ![]() İndim dereye beklerim - Bar Erkek Kadın Karma ![]() İnnabi - Kağızman barı - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Kalalı - Kadın Erkek Tek - Toplu ![]() Kalari - Kadm Erkek Tek - Toplu ![]() Kalender - Kadın Erkek Tek - Toplu ![]() Kalkan kılıç oyunu - (Bak ![]() Kaloş - Kadın Erkek Tek - Toplu ![]() Karabağ - Erkek Kadın Tek - Toplu ![]() Karadonlu - Kadm Erkek Tek - Toplu ![]() Karam - Erkek Kadm Tek - Toplu ![]() Karapürçek - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Kars barı - Bar Erkek Kadm Karma ![]() Kars gülü - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Karsın önü - Bar Kadın Erkek Karma ![]() Kars yallısı - (Bak ![]() Kars Zeybeği - Kadın Erkek Karma Çift - Toplu Temsili ![]() Karşıberi - Karşılama Erkek Kadm Karma Çift - Toplu ![]() Kazengi - |
![]() |
![]() |
|