36- Kars Yöresi Halk Oyunları |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
36- Kars Yöresi Halk OyunlarıOYUNLARIN ÇALGILARI Meydanlarda: Davul - Zurna Davul - Klarnet Meydanlarda ve Kapalı Yerlerde: Klarnet Akordion Armonika Tar Tulum Mekkare Zilli veya Zilsiz Tef Ağcaferikler - Bar Kadın Türkülü Ağır ayak - Erkek Tek Ağır bar - Bar Erkek Ağır kayda - Ağır oyun - Kadın Tek Ağır terekeme - Erkek Kadın Tek - Toplu Ahçik - (Bak Ermeni Kızı) Ahıska barı - Bar Erkek Kadın Karma Ahıska gülü - Kadın Tek Ahlat barı - Bar Erkek Akçaferikler - (Bak Ağcaferikler) Akışta - (Bak Alkışta) Alkışta - Kadın Erkek Karma Çift - Toplu Allı yeşilli kızlar - Bar Kadın Erkek Allı yeşilli mendil - Bar Kadın Erkek Alma dere - Kadın Erkek Tek - Toplu Almalar - Kadın Erkek Tek - Toplu Almalı dağlar - Bar Kadın Erkek Karma Altın Yüzük - Bar Kadın Erkek Ardahan barı - Bar Erkek Kadın Karma Arpaçayı - Kadın Erkek Arpaçayı diringisi Erkek Tek Arzuman - Bar Kadın Erkek Karma Arzumanî - (Bak Arzuman) Askerani - (Bak Gence) Aşırma - Bar Erkek Kadın Karma Ay Işığı - Bar Erkek Kadın Karma Azerbaycan - Kadın Erkek Tek - Toplu Azerbican - (Bak Azerbaycan) Bahçeden gelen ne sestir - Kadın Tek Bahteverdi - Balabala - Kadın Erkek Tek - Toplu Balaceyran - Kadın Erkek Tek- Balalı Tavuk - Taklitli kadın Erkek Tek - Toplu Bapur - (Bak Papori) Bar - Bar Kadın Erkek Karma Bardız Barı - Bar Erkek Kadın Karma Bar sekmesi - Bar Erkek Kadın Karma Bayburt'un İnce yolu - Bar Erkek Kadın Karma Baycan - (Bak Azerbaycan) Bebek oyunu - Taklitli Kadın Tek Bekir - (Bak Bekir Bengi) Bekir Bengi - Bar Erkek Kadın Karma Bengi - Benzetme - Taklitli oyun - Berta - (Bak Deli horon) Berzini - Bar Erkek Kadın Karma Beş açılan - Erkek Kadın Tek - Toplu Biçan - (Bak Azerbaycan) Bir gül ektim - Bar Kadın Erkek Karma Bizim bağda - Bar Erkek Kadın Karma Boyakçının gelini - Bar Erkek Kadın Karma Bu gelen nahır mıdır - Bar Erkek Kadın Karma Bülbül - Kadın Erkek Karma Tek - Toplu Camış girdi bağa - Erkek Kadın Tek Can maral - Bar Kadın Erkek Karma Ceylân - Kadın Erkek Tek - Toplu Ceylânı - (Bak Ceylân) Coşkun Çoruh - (Bak Deli horon) Çam dalı - Çarışka - Çapik - Bar Erkek Kadın Karma Çepik - (Bak Çapik) Çeçen Kızı - Kadın Tek - Toplu Çember - (Bak Bengi) Çıldır barı (Çıldır Yallısı) - Bar Erkek Kadın Karma Çiftayak - Tek Erkek Çift Basma - (Bak Çiftayak) Çift Tamzara ¦ Bar Erkek Kadın Karma Çil horoz - Taklitli Kadın Erkek Tek - Toplu Çil horuz (Bak Çil horoz) Çoban - Kadın Erkek Tek Dağda hayladım kurdu - Bar Kadın Erkek Karma Dağda kestim değnek - Bar Kadın Erkek Karma Dalilo Daliloy - Bar Kadın Erkek Karma Delilo Delüoy - (Bak Dalilo) Della Delloy - (Bak Dalilo) Derilo - (Bak Dalilo) Dasniçorç - (Bak Ondört) Davul ban - Erkek Çift Deli horon - Horon Erkek Deli kız - Taklitli Çift Karma Derbendi - Destiyi aldım ana - Kadın Tek Deve oyunu - Temsili Taklitli oyun Dırıngı - (Bak Diringi) Diringi - Kadın Erkek Tek Dilican - Dinme - Kadın Tek - Toplu Türkülü Diz kırma - Bar Kadın Erkek Karma Döne - Kadın Erkek Tek - Toplu Dringi - (Bak Diringi) Durna - Tek Kadın Durna barı - Bar Kadın Erkek Karma Durnalar - (Bak Durna) Dur yerinde hanım süre gel - (Bak Arpaçayı diringisi) Düz bar - Bar Erkek Kadın Düz Diringi - Tek Kadın Erkek Düz Yalh - (Bak Düz bar) Eğil dağlar - Erkek Kadın Karma Tek - Toplu Elmas - Engeli - (Bak Enzeli) Enşelİ ( Bak Enzeli) Enzeli - Kadın Erkek Tek - Toplu Ermeni kızı - Kadın Tek Erzurum barı - Bar Erkek Kadın Karma Ezingan deresi - Bar Kadın Erkek Karma Gaçke barı - (Bak Kız barı) Garzanî - Bar Erkek Gaşenk - Gelin Memmet - Kadın Erkek Tek - Toplu Gence - Kadın Erkek Tek - Toplu Geylani - (Bak Ceylan) Gorişhi - (Bak Lezinka) Gögerçin vurdum - (Bak Canmaral) Gölenin düzü - Bar Kadın Erkek Karma Gülabi - Bar Kadın Erkek Karma Gülsen - Bar Kadın Erkek Karma Gülüm oğlan - Bar Kadın Erkek Karma Gümrü barı (Gümürü ban) - Bar Kadın Erkek Karma Gümrü Yallısı - (Bak Gümrü barı) Güzelleme - Güzeller barı - (Bak Nari) Hakkari Barı - Bar Erkek Hakkari yallısı - (Bak Hakkari Barı) - Bar Erkek Hala bacı - Taklitti Kadın Tek Hançer barı - Erkek Çift Han kızları - Kadın Erkek Karma Tek - Toplu Hasan dağı - Kadın Erkek Tek Hay hay hanım - Kadın Erkek Karma Tek - Toplu Hay Lalo - Bar Kadın Erkek Karma Hay Lolo - (Bak Hay Lalo) Hay mendil mendil mendil - Kadın - Tek Hekari barı - (Bak Hakkari barı) Hekari yallısı - (Bak Hakkari barı) Hekkari barı - (Bak Hakkari barı) Hekkari yallısı - (Bak Hakkari barı) Hey nari - Bar Kadın Erkek Karma Hoşbilezik - (Bak Altın yüzük) Horoz oyunu - Kadın Horuz oyunu - (Bak Horoz oyunu) İğdır barı - Bar Erkek Kadın Karma İğdır yallısı - (Bak İğdır ban) İnce dere - Bar Kadın Erkek Karma (Aynı oyun kadınlar tarafından Tek - Toplu olarak ta oynanmaktadır) İndim derede durdum - Bar Kadın Erkek Karma İndim dereye beklerim - Bar Erkek Kadın Karma İnnabi - Kağızman barı - Bar Kadın Erkek Karma Kalalı - Kadın Erkek Tek - Toplu Kalari - Kadm Erkek Tek - Toplu Kalender - Kadın Erkek Tek - Toplu Kalkan kılıç oyunu - (Bak Kılıç Kalkan oyunu) Kaloş - Kadın Erkek Tek - Toplu Karabağ - Erkek Kadın Tek - Toplu Karadonlu - Kadm Erkek Tek - Toplu Karam - Erkek Kadm Tek - Toplu Karapürçek - Bar Kadın Erkek Karma Kars barı - Bar Erkek Kadm Karma Kars gülü - Bar Kadın Erkek Karma Karsın önü - Bar Kadın Erkek Karma Kars yallısı - (Bak Kars ban) Kars Zeybeği - Kadın Erkek Karma Çift - Toplu Temsili Karşıberi - Karşılama Erkek Kadm Karma Çift - Toplu Kazengi - |
|