![]() |
36- Kars Yöresi Halk Oyunları
OYUNLARIN ÇALGILARI
Meydanlarda: Davul - Zurna Davul - Klarnet. Meydanlarda ve Kapalı Yerlerde: Klarnet Akordion Armonika Tar Tulum Mekkare Zilli veya Zilsiz Tef. Ağcaferikler - Bar Kadın Türkülü. Ağır ayak - Erkek Tek. Ağır bar - Bar Erkek. Ağır kayda - Ağır oyun - Kadın Tek. Ağır terekeme - Erkek Kadın Tek - Toplu. Ahçik - (Bak. Ermeni Kızı) Ahıska barı - Bar Erkek Kadın Karma. Ahıska gülü - Kadın Tek. Ahlat barı - Bar Erkek. Akçaferikler - (Bak. Ağcaferikler) Akışta - (Bak. Alkışta) Alkışta - Kadın Erkek Karma Çift - Toplu. Allı yeşilli kızlar - Bar Kadın Erkek. Allı yeşilli mendil - Bar Kadın Erkek. Alma dere - Kadın Erkek Tek - Toplu. Almalar - Kadın Erkek Tek - Toplu. Almalı dağlar - Bar Kadın Erkek Karma. Altın Yüzük - Bar Kadın Erkek. Ardahan barı - Bar Erkek Kadın Karma Arpaçayı - Kadın Erkek. Arpaçayı diringisi Erkek Tek. Arzuman - Bar Kadın Erkek Karma. Arzumanî - (Bak. Arzuman) Askerani - (Bak. Gence) Aşırma - Bar Erkek Kadın Karma. Ay Işığı - Bar Erkek Kadın Karma. Azerbaycan - Kadın Erkek Tek - Toplu. Azerbican - (Bak. Azerbaycan) Bahçeden gelen ne sestir - Kadın Tek. Bahteverdi - Balabala - Kadın Erkek Tek - Toplu. Balaceyran - Kadın Erkek Tek.- Balalı Tavuk - Taklitli kadın Erkek Tek - Toplu. Bapur - (Bak. Papori) Bar - Bar Kadın Erkek. Karma. Bardız Barı - Bar Erkek Kadın Karma. Bar sekmesi - Bar Erkek Kadın Karma. Bayburt'un İnce yolu - Bar Erkek Kadın Karma. Baycan - (Bak. Azerbaycan) Bebek oyunu - Taklitli Kadın Tek. Bekir - (Bak. Bekir Bengi) Bekir Bengi - Bar Erkek Kadın Karma. Bengi - Benzetme - Taklitli oyun - Berta - (Bak. Deli horon) Berzini - Bar Erkek Kadın Karma. Beş açılan - Erkek Kadın Tek - Toplu. Biçan - (Bak. Azerbaycan) Bir gül ektim - Bar Kadın Erkek Karma. Bizim bağda - Bar Erkek Kadın Karma. Boyakçının gelini - Bar Erkek Kadın Karma. Bu gelen nahır mıdır - Bar Erkek Kadın Karma. Bülbül - Kadın Erkek Karma Tek - Toplu. Camış girdi bağa - Erkek Kadın Tek. Can maral - Bar Kadın Erkek Karma. Ceylân - Kadın Erkek Tek - Toplu. Ceylânı - (Bak. Ceylân) Coşkun Çoruh - (Bak. Deli horon) Çam dalı - Çarışka - Çapik - Bar Erkek Kadın Karma. Çepik - (Bak. Çapik) Çeçen Kızı - Kadın Tek - Toplu. Çember - (Bak. Bengi) Çıldır barı (Çıldır Yallısı) - Bar Erkek Kadın Karma. Çiftayak - Tek Erkek. Çift Basma - (Bak. Çiftayak) Çift Tamzara ¦ Bar Erkek Kadın Karma. Çil horoz - Taklitli Kadın Erkek Tek - Toplu. Çil horuz. (Bak. Çil horoz) Çoban - Kadın Erkek Tek. Dağda hayladım kurdu - Bar Kadın Erkek Karma. Dağda kestim değnek - Bar Kadın Erkek Karma. Dalilo Daliloy - Bar Kadın Erkek Karma. Delilo Delüoy - (Bak. Dalilo) Della Delloy - (Bak. Dalilo) Derilo - (Bak. Dalilo) Dasniçorç - (Bak. Ondört) Davul ban - Erkek Çift. Deli horon - Horon Erkek. Deli kız - Taklitli Çift Karma. Derbendi - Destiyi aldım ana - Kadın Tek. Deve oyunu - Temsili Taklitli oyun. Dırıngı - (Bak. Diringi) Diringi - Kadın Erkek Tek. Dilican - Dinme - Kadın Tek - Toplu Türkülü. Diz kırma - Bar Kadın Erkek Karma. Döne - Kadın Erkek Tek - Toplu. Dringi - (Bak. Diringi) Durna - Tek Kadın. Durna barı - Bar Kadın Erkek Karma. Durnalar - (Bak. Durna) Dur yerinde hanım süre gel - (Bak. Arpaçayı diringisi) Düz bar - Bar Erkek Kadın. Düz Diringi - Tek Kadın Erkek. Düz Yalh - (Bak. Düz bar) Eğil dağlar - Erkek Kadın Karma Tek - Toplu. Elmas - Engeli - (Bak. Enzeli) Enşelİ ( Bak. Enzeli) Enzeli - Kadın Erkek Tek - Toplu. Ermeni kızı - Kadın Tek. Erzurum barı - Bar Erkek Kadın Karma. Ezingan deresi - Bar Kadın Erkek Karma. Gaçke barı - (Bak. Kız barı) Garzanî - Bar Erkek. Gaşenk - Gelin Memmet - Kadın Erkek Tek - Toplu. Gence - Kadın Erkek Tek - Toplu. Geylani - (Bak. Ceylan) Gorişhi - (Bak. Lezinka) Gögerçin vurdum - (Bak. Canmaral) Gölenin düzü - Bar Kadın Erkek Karma. Gülabi - Bar Kadın Erkek Karma. Gülsen - Bar Kadın Erkek Karma. Gülüm oğlan - Bar Kadın Erkek Karma. Gümrü barı (Gümürü ban) - Bar Kadın Erkek Karma. Gümrü Yallısı - (Bak. Gümrü barı) Güzelleme - Güzeller barı - (Bak. Nari) Hakkari Barı - Bar Erkek Hakkari yallısı - (Bak. Hakkari Barı) - Bar Erkek. Hala bacı - Taklitti Kadın Tek. Hançer barı - Erkek Çift. Han kızları - Kadın Erkek Karma Tek - Toplu. Hasan dağı - Kadın Erkek Tek. Hay hay hanım - Kadın Erkek Karma Tek - Toplu. Hay Lalo - Bar Kadın Erkek Karma. Hay Lolo - (Bak. Hay Lalo) Hay mendil mendil mendil - Kadın - Tek. Hekari barı - (Bak. Hakkari barı) Hekari yallısı - (Bak. Hakkari barı) Hekkari barı - (Bak. Hakkari barı) Hekkari yallısı - (Bak. Hakkari barı) Hey nari - Bar Kadın Erkek Karma. Hoşbilezik - (Bak. Altın yüzük) Horoz oyunu - Kadın. Horuz oyunu - (Bak. Horoz oyunu) İğdır barı - Bar Erkek Kadın Karma. İğdır yallısı - (Bak İğdır ban) İnce dere - Bar Kadın Erkek Karma (Aynı oyun kadınlar tarafından Tek - Toplu olarak ta oynanmaktadır) İndim derede durdum - Bar Kadın Erkek Karma. İndim dereye beklerim - Bar Erkek Kadın Karma. İnnabi - Kağızman barı - Bar Kadın Erkek Karma. Kalalı - Kadın Erkek Tek - Toplu. Kalari - Kadm Erkek Tek - Toplu. Kalender - Kadın Erkek Tek - Toplu. Kalkan kılıç oyunu - (Bak. Kılıç Kalkan oyunu) Kaloş - Kadın Erkek Tek - Toplu. Karabağ - Erkek Kadın Tek - Toplu. Karadonlu - Kadm Erkek Tek - Toplu. Karam - Erkek Kadm Tek - Toplu. Karapürçek - Bar Kadın Erkek Karma. Kars barı - Bar Erkek Kadm Karma. Kars gülü - Bar Kadın Erkek Karma. Karsın önü - Bar Kadın Erkek Karma. Kars yallısı - (Bak. Kars ban) Kars Zeybeği - Kadın Erkek Karma Çift - Toplu Temsili. Karşıberi - Karşılama Erkek Kadm Karma Çift - Toplu. Kazengi - |