Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dokuzuncu, haçlı, seferi

Dokuzuncu Haçlı Seferi...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dokuzuncu Haçlı Seferi...

Dokuzuncu Hacli seferi 1271-1272 yillarinda yapilan ve bazan Sekizinci Hacli seferi ile birlikte oldugu kabul edilen Kudus'un bulundugu Hristiyanlar icin Kutsal Topraklar'a Ortacaglar Hacli seferlerinden sonucusu

Sonradan İngiltere Kralı olacak Prens I Edwardi Fransa Kralı Sen Lui'nin Tunus'a karşı Yedinci Haçlı seferine işirak etmis ve bu seferin salgın dolayısıyla sonuçsuz kalmasından etkilenmişti ve kendi komutanliğı altında bir diğer Haçlı Seferi yapmaya yemin etmisti 1271'de Prens I Edward yeni bir Haçlı ordusu ile Memluk Sultanı I Baybars'a karşı Mısır'a bir sefer duzenledi Bu sefer de öncekiler gibi başarısız oldu ve bu Haçlıların Orta Doğu'ya duzenledikleri Haçlı Seferleri'nin sonuncusu oldu

Bundan sonra da Hıristiyan lideri Papa'nın organize ettiği Hıristiyan birlikleri Osmanlılara ya da diğer Müslümanlara karşı aynı zihniyette topluca savaş yapmaya devam etmişlerdir Bunlara örnek olarak Niğbolu Muharebesi ya da Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşları ya da Osmanlı'ya karşı Balkan İttifakı örnek verilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com