ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tarih / Coğrafya (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=656)
-   -   Dokuzuncu Haçlı Seferi... (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=243854)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 10:14 PM

Dokuzuncu Haçlı Seferi...
 
Dokuzuncu Hacli seferi 1271-1272 yillarinda yapilan ve bazan Sekizinci Hacli seferi ile birlikte oldugu kabul edilen Kudus'un bulundugu Hristiyanlar icin Kutsal Topraklar'a Ortacaglar Hacli seferlerinden sonucusu.

Sonradan İngiltere Kralı olacak Prens I. Edwardi Fransa Kralı Sen Lui'nin Tunus'a karşı Yedinci Haçlı seferine işirak etmis ve bu seferin salgın dolayısıyla sonuçsuz kalmasından etkilenmişti ve kendi komutanliğı altında bir diğer Haçlı Seferi yapmaya yemin etmisti. 1271'de Prens I. Edward yeni bir Haçlı ordusu ile Memluk Sultanı I. Baybars'a karşı Mısır'a bir sefer duzenledi. Bu sefer de öncekiler gibi başarısız oldu ve bu Haçlıların Orta Doğu'ya duzenledikleri Haçlı Seferleri'nin sonuncusu oldu.

Bundan sonra da Hıristiyan lideri Papa'nın organize ettiği Hıristiyan birlikleri Osmanlılara ya da diğer Müslümanlara karşı aynı zihniyette topluca savaş yapmaya devam etmişlerdir. Bunlara örnek olarak Niğbolu Muharebesi ya da Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşları ya da Osmanlı'ya karşı Balkan İttifakı örnek verilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.