Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
araştırmaları, reiki

Reiki Araştırmaları

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Reiki Araştırmaları

Reiki Araştırmaları

Reiki, kuşkucu insanlar tarafından, etkilerinin pek çok kişi tarafından deneyimlenmesinin ardından
plasebo etkisi yarattığı yönünde eleştirilere maruz kalmaktadırYapılan araştırmalar reikinin pozitif
sonuçlarının plasebo etkisinden daha fazlasından geldiğini göstermiştir

Dr Robert Becker 'beyin dalgalarının' beyinde kapalı olmadığını, tüm sinirleri çevreleyen bağlayıcı
dokuların kılıfları olan perinöral sistem vasıtası ile tüm bedende dolaştığını açıklıyor Bir tedavi
esnasında,bu dalgalar uygulayıcının beyninin talamusunun (çevreden gelen duyusal bilgiyi alıp bunu
serebral kortekse iletir Ayrıca serebral korteksden gelen bilgileri de omurilik ve beynin diğer
kısımlarına iletir Fonksiyonu duyusal ve motor integrasyondur) göreceli zayıf nabız atışları olarak
başlar ve elleri de kapsayan bedenin çevresel sinirlerine akarken gittikçe artan güç toplar Aynı etki
tedaviyi alan kişide aksettirilir ve Becker bu sistemin diğerlerinden daha çok yaraların tamirini ve
sistemin yeniden dengelenmesini ayarladığını ileri sürüyor Bu, Reiki'nin (ve benzer terapilerin) özel
özelliklerinden birini aydınlatıyor, hem uygulayıcı hem de alıcı tedavinin faydalarını alırlar bu onu çok
etkili yapar Dr Becker'in çalışmasını değişik kültüre sahip özneler ile yapması, onların ve hastalarının
inanç sistemlerinin, ne olduğuna bakmadan tüm testlerin aynı olmasını not etmek ilginçtir

ABD'de Zimmerman (1990) ve Japonya'da Seto (1992), enerji uygulayıcılarının çalışırken ellerinden
yayılan geniş nabızlar vuran biomanyetik alanını daha ileri incelediler Nabız atışlarının beyin dalgaları
ile aynı frekanslarda olduğunu keşfettiler ve 03 ile 30 Hz arasında gidip geldiğini, çoğunlukla 78 Hz'e
(alfa durumu) odaklandığını buldular Bağımsız tıbbi araştırmacılar frekansların bu aralığının bedende
iyileşmeyi hızlandırdığını ayrıca farklı dokular için özel frekansların uygun olduğunu gösterdiler
Orinda, Kaliforniya'daki Healing Sciences International'den Daniel Wirth Reikiye benzer bir şifa tekniği
içeren çok sıkı kontrol edilen bir deney yönetti

Kırk dört erkek kolej öğrencisi, bir doktor tarafından sağ ve sol omuzlarına kasten yapılmış küçük
yaralar aldılar Sonra 23 tanesi Reikiye benzer bir şifa aldı ve diğer 21'i bu tedaviyi almadı Tedaviler,
plasebo etkisi olasılığı dışarıda bırakılacak şekilde yapıldı Kırk dört öğrencinin tümü kollarını duvarda
açılmış bir delikten içeriye uzattılar Diğer odada, şifa alanlar için eğitimli bir şifacı vardı ve
dokunmadan uzaktan şifa verdi Şifa almayanlar için, odada hiç kimse yoktu Hem öğrencilere hem de
yaraları oluşturan doktora, iyileşme hızlarını değerlendirdikten sonra deneyin bedenin elektriksel
iletkenliği ile ilgili olduğu söylendi

Hiç biri deneyin şifa ile ilgili oldugunu bilmiyordu Yaralarin iyileşmesinin hızının ölçümleri sekiz ve on
altı gün devam etti Sekiz günden sonra, tedavi gören grupların yaraları yüzde 935 oranında iyileşirken,
tedavi görmeyenlerinki yüzde 673 oranında iyileşti On altı günün sonunda figürler 993 ve 909 idi
Öğrenciler bilgi aldıktan sonra, deneyin gerçek doğasını bilmediklerini ve şifacı ile temas
hissetmediklerini belirtti Öğrencilerin şifanın gerçekleşmesini ummalarının olasılığı dışarıda
bırakılmıştı

Reikinin Türkiye’de kullanımı gittikçe artmaktadırReiki eğitimi alan tıp doktorlarına bir örnek de
Marmara Üniversitesi Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bölüm Başkanı Sayın ProfDr Cengiz
Canpolat’dırBir televizyon programındaki bu konudaki görüşlerini şöyle açıklamıştır; “Ben kendi fiziksel
ve ruhsal sağlığım için birinci ve ikinci derece reiki öğrendim ve bundan çok yarar görüyorum
Vücudumda birikmiş negatif enerjiyi uzaklaştırıyor, yorgunluğumu alıyor, zihinsel konsantrasyonumu
artırıyor ve beni sakinleştiriyor Açıkçası yararını gördüğüm için herkese tavsiye ediyorum Bazen
ağrılarımda ilaç kullanmama gerek kalmıyor Ağrı azaltmada bunun çok etkili olduğuna inanıyorum
Henüz hastalarım üzerinde böyle bir uygulama yapmadım Aslında kullanılabilir ancak henüz

Türkiye’de ve hastane ortamında böyle bir uygulama yok Zaten böyle bir talep de yok, çünkü bizde çok
iyi bilenen şeyler değil Örneğin yurt dışındaki hastanelerin hemen hepsinde hem dua merkezleri hem
de hastalara rahatlama sağlayacak birimler var Psikolog ve pedagoglar hasta çocukların
rahatlatılması ve tedaviye hazırlanması için çalışmalar yapıyor Yani batıda inanç tedavileri ve
relaksasyon tedavileri çok daha fazla kullanılıyor Bence bu tür yöntemleri tamamen yadsımamak
gerekir Ben bu tür rahatlatıcı tedavileri hastalarımıza uygulamamız gerektiğine inanıyorum

Amerika ve Avrupa’nın pek çok ülkesindeki hastanelerde reiki tedaviye destek olarak
kullanılmaktadırBunlardan biri olan Elliot Hospital reiki ve benzeri teknikler hakkında şu bilgilere yer
veriyor; “Reiki eski, güvenli ve basit bir Japon şifa sanatıdır Elliot Sağlık Sistemi,Bütüncül Sağlık
sistemini destekler ve zihin-beden ilişkisi felsefesini benimsemiştir

Eliot Hastanesi gibi, Yale Üniversitesi Hastanesi, Michigan Üniversitesi Hastanesi, Newyork’taki
Throat Hastanesi, Memorial Sloane Kettering Hastanesi ,South Pointe Hastanesi, Imperial Point
Sağlık Merkezi, Ayrshire Central Teaching Hospital,Kirklandside Hastanesi,Ailsa Hastanesi gibi bir çok
sağlık merkezinde, reiki destek ve tamamlayıcı bir yöntem olarak kullanmaktadırİlgili sağlık
kurumlarının web sitelerinde reiki ve diğer alternatif yöntemlerle ilgili bilgi bulmak mümkündür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com