![]() |
Aruşke Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aruşke Çorbası![]() Kullanılan Malzemeler: - 1 adet soğan - 2 adet patates - 1 adet domates - 1 yemek kaşığı salça - Tuz, karabiber (1'er çay kaşığı) - 2 yemek kaşığı sıvıyağ - 5 su bardağı su Hamuru İçin : - 2 çay bardağı un - 1 çay kaşığı tuz - Su Terbiyesi İçin : - 1 adet yumurta - Yarım limon suyu Tarifin Hazırlanışı 2 çay bardağı un 1 çay kaşığı tuz ve göz kararı su ile ufak bir hamur hazırlanır, bir kenarda bekletilir ![]() ince ince doğranarak 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile tuz ve karabiberde eklenerek kavurlur ![]() edilir ![]() ![]() ![]() Bu arada patateslerin kabukları soyulur, küp küp doğranır su eklendikten hemen sonra patateslerde eklenir ![]() karıştırılır ![]() ![]() Tüm hamur bu şekilde parça parça çorbaya atılarak bitirilir ![]() ![]() ![]() 1 adet yumurta ve yarım limonun suyu iyice çırpılır ![]() ![]() ve sürekli karıştırılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|