ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Aruşke Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242646)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:58 PM

Aruşke Çorbası
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kullanılan Malzemeler:
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber (1'er çay kaşığı)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 5 su bardağı su

Hamuru İçin :
- 2 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Su

Terbiyesi İçin :
- 1 adet yumurta
- Yarım limon suyu

Tarifin Hazırlanışı
2 çay bardağı un 1 çay kaşığı tuz ve göz kararı su ile ufak bir hamur hazırlanır, bir kenarda bekletilir. Soğanlar rendelenir yada
ince ince doğranarak 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile tuz ve karabiberde eklenerek kavurlur. İçine salça ve rendelenmiş domates ilave
edilir. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edilir. Sonra 5 su bardağı su eklenerek orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Bu arada patateslerin kabukları soyulur, küp küp doğranır su eklendikten hemen sonra patateslerde eklenir. Ara sıra çorba
karıştırılır. Patatesler hafif yumuşadığında içerisine hazırlanan hamurdan gelişi güzel parçalar kopartılarak kaynayan suya atılır.
Tüm hamur bu şekilde parça parça çorbaya atılarak bitirilir. Ocağın altı kısılır. Bir taraftanda terbiyesi için hazırlık yapılır.
1 adet yumurta ve yarım limonun suyu iyice çırpılır. Kısık ateşte bırakılan çorbanın altı orta ateşe alınır. Hazırlanan terbiye eklenir
ve sürekli karıştırılır. Çorba bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.