Nohutlu Pazı Çorbası |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Pazı Çorbası1 su bardağı haşlanmış nohut 600 gr pazı yaprağı 1 soğan 1 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 domates 1 yeşil biber 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 5 su bardağı su Tuz Karabiber Nohutlu pazı çorbası: Pazı genellikle yöresel yemeklerde kullanılır Tart, sos, çorba, dolam ve graten yapımında da tercih edilebilir Domatesleri küp şeklinde doğrayın Pazıları yıkayıp ince doğrayın Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Sarımsağı rendeleyip ekleyin Salçaları ilave edip 2 dakika karıştırın Domates, doğranmış biber ve pazıları ilave edin Üzerine sıcak su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin Nohut, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın |
|