Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kum, makarna, midyeli

Kum Midyeli Makarna

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kum Midyeli Makarna





1 paket cannelloni makarna
200 gr kuru fasulye
400 gr temizlenmiş kum midyesi
20 gr fesleğen
2 gr pul biber
20 cl zeytin yağı
20 gr sarımsak
1 soğan
25 cl beyaz şarap
20 gr üzüm sapı
10 gr maydanoz
20 cl süt

Kum midyeli makarna:
Kuru fasulyeleri bir gece öncesinden suda bekletinErtesi gün bol suyla yıkayıp süzünGeniş bir tencereye dörde bölünmüş soğan ve fesleğeni alın2 litre kadar su ekleyip fasulyeleri bu suda iyice ezilinceye kadar haşlayın,süzünFasulyeleri kabuklarından ayırıp krem haline gelinceye kadar ezinSüt,tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın

Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsak,üzüm sapları, midye, pulbiber ve şarabı ekleyip pişirinMidyeleri içinden alıp bir kaseye aktarın ve tavanın içine kiraz domateslerle krema haline getirilmiş fasulye ezmesini ekleyinBirkaç dakika kavurduktan sonra midyeleri tekrar tavanın içine alınHarmanlayıp ocaktan alın

Cannelloni makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzünHazırladığınız sos ile birlikte harmanlayınKıyılmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.