ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kum Midyeli Makarna (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242532)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:52 PM

Kum Midyeli Makarna
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 paket cannelloni makarna
200 gr kuru fasulye
400 gr temizlenmiş kum midyesi
20 gr fesleğen
2 gr pul biber
20 cl zeytin yağı
20 gr sarımsak
1 soğan
25 cl beyaz şarap
20 gr üzüm sapı
10 gr maydanoz
20 cl süt

Kum midyeli makarna:
Kuru fasulyeleri bir gece öncesinden suda bekletin.Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün.Geniş bir tencereye dörde bölünmüş soğan ve fesleğeni alın.2 litre kadar su ekleyip fasulyeleri bu suda iyice ezilinceye kadar haşlayın,süzün.Fasulyeleri kabuklarından ayırıp krem haline gelinceye kadar ezin.Süt,tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın.

Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsak,üzüm sapları, midye, pulbiber ve şarabı ekleyip pişirin.Midyeleri içinden alıp bir kaseye aktarın ve tavanın içine kiraz domateslerle krema haline getirilmiş fasulye ezmesini ekleyin.Birkaç dakika kavurduktan sonra midyeleri tekrar tavanın içine alın.Harmanlayıp ocaktan alın.

Cannelloni makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzün.Hazırladığınız sos ile birlikte harmanlayın.Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.