Midyeli Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midyeli Makarna![]() 1 paket linguine veya spagetti 400 gr temizlenmiş kabuklu midye 30 cl zeytinyağı 20 cl beyaz şarap 3 diş temizlenmiş ve doğranmış sarımsak 100 gr kiraz domates 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz Tuz pul biber karabiber Midyeli makarna: Küçük bir tencereye zeytinyağı,sarımsak ve maydanozun yarısını alıp kavurun Domatesleri ekleyip 10 dakika pişirin Şarabı ilave edip 3 dakika yüksek ateşte pişirin Midyeler,karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın Orta ateşte 10 dakika pişirin![]() Geniş bir tencerede 5 litre suyu kaynatıp 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin Bir taşım daha kaynatıp makarnaları içine atın Yüksek ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 7 dakika,yani ‘aldente’ kıvamına gelene kadar pişirin Makarnanın suyunu süzün ve midye sosunun olduğu tencereye ilave edin Tencereyi tekrar ateşe alın Makarna ile sosu iyice karıştırın Sıcak servis yapın
|
|
|
|