![]() |
Midyeli Makarna
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 paket linguine veya spagetti 400 gr temizlenmiş kabuklu midye 30 cl zeytinyağı 20 cl beyaz şarap 3 diş temizlenmiş ve doğranmış sarımsak 100 gr kiraz domates 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz Tuz pul biber karabiber Midyeli makarna: Küçük bir tencereye zeytinyağı,sarımsak ve maydanozun yarısını alıp kavurun.Domatesleri ekleyip 10 dakika pişirin.Şarabı ilave edip 3 dakika yüksek ateşte pişirin.Midyeler,karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Orta ateşte 10 dakika pişirin. Geniş bir tencerede 5 litre suyu kaynatıp 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin.Bir taşım daha kaynatıp makarnaları içine atın.Yüksek ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 7 dakika,yani ‘aldente’ kıvamına gelene kadar pişirin.Makarnanın suyunu süzün ve midye sosunun olduğu tencereye ilave edin.Tencereyi tekrar ateşe alın.Makarna ile sosu iyice karıştırın.Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.