İç Bakla Ve Enginarlı Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Bakla Ve Enginarlı Makarna![]() 1 paket buket makarna 4 adet enginar 1 adet soğan 400 gr iç baklaBirkaç yaprak tere 1/2 demet derotu 40 ml zeytinyağı40 gr rendelenmiş parmesan peyniri (veya rendelenmiş light kaşar peyniri)Taze çekilmiş karabiber Tuz İç bakla ve enginarlı makarna: Makarnayı bol tuzlu suda aldente olarak haşlayıp süzün ![]() Enginarları dörde kesin Soğanı soyup küp kesin Dereotunu incecik kıyın![]() Tencereye zeytinyağını koyun, ısınınca soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar çevirin İç baklaları ekleyip 2 dakika daha çevirmeye devam edin![]() 200 ml sıcak su ekleyin Hafif yumuşayıncaya kadar pişirip enginarları ilave edin Tuz ile tatlandırın![]() Süzdüğünüz makarnaları tencereye ekleyip çevirin Dereotunu ve tere yapraklarını kattıktan birkaç dakika sonra, taze çekilmiş karabiber ve peynir rende ile servis yapın
|
|
|
|