Pazılı Karışık Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazılı Karışık Makarna![]() 1 paket kepekli burgu makarna 1 paket ıspanaklı burgu makarna 150 gr rendelenmiş beyazpeynir 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 yumurta 2 yufka 2 kefal balığı 2 demet pazı 30 gr tereyağı 1 çay kaşığı tuz Süslemek için Asma yaprakları Gül yaprakları 1 salkım frenküzümü Pazılı karışık makarna: Bir kapta beyazpeynir, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın Makarnaları haşlayıp süzün Peynirli karışıma makarnayı ekleyip harmanlayın Pazı yapraklarını yıkayıp kaynar suda 2-3 dakika haşlayın ve süzgece alın Balığı temizleyip dilimleyin Yufkalara fırçayla zeytinyağı sürün![]() Isıya dayanaklı fırın kabını yağlayın ve yufkalardan birini içine yerleştirin Üzerine 2-3 kat pazı yaprağı yerleştirin Pazı yapraklarının üzerine balık ve haşlanmış makarnayı ekleyin 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek dökün Kalan pazı yapraklarını yerleştirip kalan yufkayı yerleştirin![]() Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Yufkalı makarnayı fırından alıp servis tabağına ters çevirerek çıkarın Asma yaprağı, gül yaprakları ve frenküzümü ile süsleyip sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|