Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karışık, makarna, pazılı

Pazılı Karışık Makarna

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Karışık Makarna





1 paket kepekli burgu makarna
1 paket ıspanaklı burgu makarna
150 gr rendelenmiş beyazpeynir
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 yumurta
2 yufka
2 kefal balığı
2 demet pazı
30 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Süslemek için
Asma yaprakları
Gül yaprakları
1 salkım frenküzümü

Pazılı karışık makarna:
Bir kapta beyazpeynir, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın Makarnaları haşlayıp süzün Peynirli karışıma makarnayı ekleyip harmanlayın Pazı yapraklarını yıkayıp kaynar suda 2-3 dakika haşlayın ve süzgece alın Balığı temizleyip dilimleyin Yufkalara fırçayla zeytinyağı sürün

Isıya dayanaklı fırın kabını yağlayın ve yufkalardan birini içine yerleştirin Üzerine 2-3 kat pazı yaprağı yerleştirin Pazı yapraklarının üzerine balık ve haşlanmış makarnayı ekleyin 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek dökün Kalan pazı yapraklarını yerleştirip kalan yufkayı yerleştirin

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Yufkalı makarnayı fırından alıp servis tabağına ters çevirerek çıkarın Asma yaprağı, gül yaprakları ve frenküzümü ile süsleyip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.