![]() |
Peynirli Patlıcan Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Patlıcan Kızartması![]() Malzemeler : 4 adet patlıcan, 1 yumurta, Yarım demet dereotu, Karabiber, tuz, Kızartmak için sıvıyağ ![]() Yapılışı : Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ![]() ![]() ![]() Bir kasede peyniri ezin ![]() ![]() Patlıcanların bir yüzüne peynirli karışımı sürün ![]() Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın ![]() Peynirli kısmı üstte kalacak şekilde kızgın yağa konur, kızardıktan sonra peynirli kısmı da yavaşça çevrilerek kızartılır ![]() Yağını çekmesi için kağıt Havlu üzerine koyun ![]() Daha sonra servis tabağına alarak ve dereotuyla süslerek servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|