Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kızartması, patlıcan, peynirli

Peynirli Patlıcan Kızartması

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Patlıcan Kızartması





Malzemeler :

4 adet patlıcan,
1 yumurta,
Yarım demet dereotu,
Karabiber, tuz,
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı :
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun 2 cm kalınlıkta yuvarlak dilimler halinde doğrayın ve biraz tuzlu suda bekletin Daha sonra yıkayın ve havlu peçetenin üzerine alın
Bir kasede peyniri ezin Üzerine ince kıyılmış dereotu, yumurta, tuz ve karabiberi ilave ederek bir karışım oluşturun
Patlıcanların bir yüzüne peynirli karışımı sürün
Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın
Peynirli kısmı üstte kalacak şekilde kızgın yağa konur, kızardıktan sonra peynirli kısmı da yavaşça çevrilerek kızartılır
Yağını çekmesi için kağıt Havlu üzerine koyun
Daha sonra servis tabağına alarak ve dereotuyla süslerek servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.