Susamlı Ve Körili Patates |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı Ve Körili Patates1 kg taze patates 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kişniş 2 çorba kaşığı hardal 2 çorba kaşığı susam 1 çay kaşığı zerdeçal 1 tatlı kaşığı toz biber 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 2 çorba kaşığı limon suyu Tuz Karabiber Susamlı ve körili patates: Patatesleri fırçayla temizleyip geniş bir tencereye alın Üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın Zeytinyağını tavada ısıtın Kimyon, kişniş, hardal ve susamı ilave edip 1-2 dakika kavurun Zerdeçal, pulbiber, taze patates, limon suyu, tuz, karabiber ve limon kabuğunu ekleyin 5-6 dakika daha kavurup özenle karıştırın Dilerseniz ızgara balığın yanında servis yapabilirsiniz |
|