Patatesli Pamuk Pogaca |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Pamuk Pogaca![]() Hamur icin: 2 su bardagi ilik süt, 1 su bardagi siviyag 1 paket yasmaya, 2 yemek kasigi tozseker 2 tatli kasigi tuz 1 yumurta beyazi aldigi kadar un ic harci: 4-5 orta boy haslanmis patates 2 orta boy sogan siviyag 1 demet maydanoz Tuz, pulbiber ve karabiber Üzerine icin: 1yumurta sarisi susam Hamur malzemlerinden yumusak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya birakiyoruz ![]() Bu arada haslanmis patatesleri ve soganlari kücük, kücük dogruyoruz Soganlari siviyagda pemlestiriyoruz ve patatesleri ilave edip biraz daha kavuruyoruz Baharatlarini ekliyoruz ve ince dogranmis maydanozlari ilave edip ocaktan indiriyoruz![]() Mayalanan hamurdan bezeler yapip yaglanmis zemine diziyoruz Teker, teker acip üzerine 2 tatli kasigi kadar icten koyup kapatiyoruz ve yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip yumurta sarisi sürüp susam serpiyoruz Tepsi mayasi geldiginde önceden isitilmis firinda (200 °C) pisiriyoruz![]() |
|
|
|