Patatesli Pamuk Pogaca |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Pamuk PogacaHamur icin: 2 su bardagi ilik süt, 1 su bardagi siviyag 1 paket yasmaya, 2 yemek kasigi tozseker 2 tatli kasigi tuz 1 yumurta beyazi aldigi kadar un ic harci: 4-5 orta boy haslanmis patates 2 orta boy sogan siviyag 1 demet maydanoz Tuz, pulbiber ve karabiber Üzerine icin: 1yumurta sarisi susam Hamur malzemlerinden yumusak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya birakiyoruz Bu arada haslanmis patatesleri ve soganlari kücük, kücük dogruyoruz Soganlari siviyagda pemlestiriyoruz ve patatesleri ilave edip biraz daha kavuruyoruz Baharatlarini ekliyoruz ve ince dogranmis maydanozlari ilave edip ocaktan indiriyoruz Mayalanan hamurdan bezeler yapip yaglanmis zemine diziyoruz Teker, teker acip üzerine 2 tatli kasigi kadar icten koyup kapatiyoruz ve yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip yumurta sarisi sürüp susam serpiyoruz Tepsi mayasi geldiginde önceden isitilmis firinda (200 °C) pisiriyoruz |
|