Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pamuk, patatesli, pogaca

Patatesli Pamuk Pogaca

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Pamuk Pogaca







Hamur icin:

2 su bardagi ilik süt,

1 su bardagi siviyag

1 paket yasmaya,

2 yemek kasigi tozseker

2 tatli kasigi tuz

1 yumurta beyazi

aldigi kadar un



ic harci:

4-5 orta boy haslanmis patates

2 orta boy sogan

siviyag

1 demet maydanoz

Tuz, pulbiber ve karabiber



Üzerine icin:

1yumurta sarisi

susam



Hamur malzemlerinden yumusak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya birakiyoruz

Bu arada haslanmis patatesleri ve soganlari kücük, kücük dogruyoruz Soganlari siviyagda pemlestiriyoruz ve patatesleri ilave edip biraz daha kavuruyoruz Baharatlarini ekliyoruz ve ince dogranmis maydanozlari ilave edip ocaktan indiriyoruz

Mayalanan hamurdan bezeler yapip yaglanmis zemine diziyoruz Teker, teker acip üzerine 2 tatli kasigi kadar icten koyup kapatiyoruz ve yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip yumurta sarisi sürüp susam serpiyoruz Tepsi mayasi geldiginde önceden isitilmis firinda (200 °C) pisiriyoruz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.