ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patatesli Pamuk Pogaca (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242317)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 08:21 PM

Patatesli Pamuk Pogaca
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Hamur icin:

2 su bardagi ilik süt,

1 su bardagi siviyag

1 paket yasmaya,

2 yemek kasigi tozseker

2 tatli kasigi tuz

1 yumurta beyazi

aldigi kadar un



ic harci:

4-5 orta boy haslanmis patates

2 orta boy sogan

siviyag

1 demet maydanoz

Tuz, pulbiber ve karabiber



Üzerine icin:

1yumurta sarisi

susam



Hamur malzemlerinden yumusak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya birakiyoruz.

Bu arada haslanmis patatesleri ve soganlari kücük, kücük dogruyoruz. Soganlari siviyagda pemlestiriyoruz ve patatesleri ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Baharatlarini ekliyoruz ve ince dogranmis maydanozlari ilave edip ocaktan indiriyoruz.

Mayalanan hamurdan bezeler yapip yaglanmis zemine diziyoruz. Teker, teker acip üzerine 2 tatli kasigi kadar icten koyup kapatiyoruz ve yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip yumurta sarisi sürüp susam serpiyoruz. Tepsi mayasi geldiginde önceden isitilmis firinda (200 °C) pisiriyoruz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.