![]() |
Lavaş Cips Ve Ajvar Sos |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lavaş Cips Ve Ajvar SosLavaş cips ve ajvar sos malzemeleri 2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı ılık su Üzeri için Haşhaş tohumu susam çörek otu pul biber kekik deniz tuzu Ajvar sos için 2 patlıcan 3 kırmızıbiber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Taze çekilmiş karabiber Kişniş Kimyon Lavaş cips ve ajvar sos hazırlanışı Lavaş cips ve ajvar sos: *Unu bir kaseye eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() *Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tepsi büyüklüğünde ince açın ![]() ![]() ![]() *180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin ![]() ![]() *Patlıcan ve biberleri fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin ![]() ![]() ![]() *Cipsleri servis tabağına alıp ajvar sos ile servis yapın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|