ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lavaş Cips Ve Ajvar Sos (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242292)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 08:25 PM

Lavaş Cips Ve Ajvar Sos
 
Lavaş cips ve ajvar sos malzemeleri

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı instant maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı ılık su

Üzeri için

Haşhaş tohumu

susam

çörek otu

pul biber

kekik

deniz tuzu
Ajvar sos için

2 patlıcan

3 kırmızıbiber

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı limon suyu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

Kişniş

Kimyon

Lavaş cips ve ajvar sos hazırlanışı

Lavaş cips ve ajvar sos: *Unu bir kaseye eleyin. Tuz, maya, şeker, zeytinyağı ve suyu ekleyip yoğurun. İçine birer tutam baharat ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat bekletin.

*Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tepsi büyüklüğünde ince açın. Üzerine baharatları serpiştirin. Hamuru rulet ile üçgen şekilde kesip kağıt ile birlikte tepsiye aktarın.

*180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

*Patlıcan ve biberleri fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup mutfak robotuna alın. Sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, kişniş, kimyon ekleyip 2 dakika karıştırın.

*Cipsleri servis tabağına alıp ajvar sos ile servis yapın.Lavaş cips ve ajvar sos artık hazır, afiyet olsun.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.