![]() |
Lavaş Cips Ve Ajvar Sos
Lavaş cips ve ajvar sos malzemeleri
2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı ılık su Üzeri için Haşhaş tohumu susam çörek otu pul biber kekik deniz tuzu Ajvar sos için 2 patlıcan 3 kırmızıbiber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Taze çekilmiş karabiber Kişniş Kimyon Lavaş cips ve ajvar sos hazırlanışı Lavaş cips ve ajvar sos: *Unu bir kaseye eleyin. Tuz, maya, şeker, zeytinyağı ve suyu ekleyip yoğurun. İçine birer tutam baharat ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat bekletin. *Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tepsi büyüklüğünde ince açın. Üzerine baharatları serpiştirin. Hamuru rulet ile üçgen şekilde kesip kağıt ile birlikte tepsiye aktarın. *180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. *Patlıcan ve biberleri fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup mutfak robotuna alın. Sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, kişniş, kimyon ekleyip 2 dakika karıştırın. *Cipsleri servis tabağına alıp ajvar sos ile servis yapın.Lavaş cips ve ajvar sos artık hazır, afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.