Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
milföylü, profiterol, tarifler

Milföylü Tarifler Ve Profiterol

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Milföylü Tarifler Ve Profiterol

tarifi bizzat bana ait olan, 5 çayı yanına şipşak hazırlayabileceğiniz çörekler

lezzeti garantim altındadır, beğenmedim diyen beni bulsun

bir paket milföy

sucuk

pastırma

sosis

beyaz peynir

taze kaşar

salam

domates

yeşil biber

maydanoz

dereotu

kekik

pul biber

yukarıdaki malzemeler içine koyabilecekleriniz bunlardan evde olanları koyuyoruz, olmayanlar içinse hiç canımızı sıkmıyoruz çünki bu kadar baskın tat içinde farkedilmez

elimizdeki malzemeleri zar büyüklüğünde küplere bölüyoruzne kadar koyacağız dersenizgöz kararıyada evde ne kadar varsa şarküteri kısmını doğradıktan sonra 1 yada 2 domatesi ve yeişl biberide küp küp doğrayıp karıştıryoruzen son beyaz peyniri ufalalıyoruz, kekik ve pul biberle tatlandırıp milföylere yerleştirmeye geçiyoruz

milföye verilecek şekil aslında hayal gücünüze kalmışben iki şekilde yapıyorum

su bardağı ile 2 yuvarlak çıkarıyorumbu yuvarlaklardan birini daha küçük bir çay bardağıyla tekrar kesip bir çember hazırlıyorum bu çemberi diğer yuvarlağın üstüne koyup kenarlarına yumurta sarısı sürüyorumortadaki boş kalan yerede malzemeyi koyup fırına veriyorum

yada milföyün 4 kenarına başka bir milföyden kestiğim 1-2 cmlik şeritleri yerleştirip ortasına malzemeyi koyuyorum

fırına verip nar gibi olana kadar pişiriyoruzama fırından almadan önce üstüne kaşar peyniri koyup eritiyoruz

afiyet bal şeker olsun hepinize

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com