![]() |
Milföylü Tarifler Ve Profiterol
tarifi bizzat bana ait olan, 5 çayı yanına şipşak hazırlayabileceğiniz çörekler...
lezzeti garantim altındadır, beğenmedim diyen beni bulsun. bir paket milföy sucuk pastırma sosis beyaz peynir taze kaşar salam domates yeşil biber maydanoz dereotu kekik pul biber yukarıdaki malzemeler içine koyabilecekleriniz... bunlardan evde olanları koyuyoruz, olmayanlar içinse hiç canımızı sıkmıyoruz çünki bu kadar baskın tat içinde farkedilmez. elimizdeki malzemeleri zar büyüklüğünde küplere bölüyoruz...ne kadar koyacağız derseniz..göz kararı...yada evde ne kadar varsa. şarküteri kısmını doğradıktan sonra 1 yada 2 domatesi ve yeişl biberide küp küp doğrayıp karıştıryoruz...en son beyaz peyniri ufalalıyoruz, kekik ve pul biberle tatlandırıp milföylere yerleştirmeye geçiyoruz.. milföye verilecek şekil aslında hayal gücünüze kalmış..ben iki şekilde yapıyorum... su bardağı ile 2 yuvarlak çıkarıyorum...bu yuvarlaklardan birini daha küçük bir çay bardağıyla tekrar kesip bir çember hazırlıyorum... bu çemberi diğer yuvarlağın üstüne koyup kenarlarına yumurta sarısı sürüyorum..ortadaki boş kalan yerede malzemeyi koyup fırına veriyorum... yada milföyün 4 kenarına başka bir milföyden kestiğim 1-2 cm.lik şeritleri yerleştirip ortasına malzemeyi koyuyorum... fırına verip nar gibi olana kadar pişiriyoruz..ama fırından almadan önce üstüne kaşar peyniri koyup eritiyoruz.. afiyet bal şeker olsun hepinize. |