Unlu Patatesli Çıtır Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Unlu Patatesli Çıtır BörekMalzemeler:
[*]Tereyağını eritip sıvıyağ ve suyu ilave edip hafif çırpın [*]Yufkanın birini tezgaha serip yağlı sulu karışım ile ıslatın [*]Un eleğine 1 yemek kaşığı un alıp yufkanın her tarafına ince bir tabaka gelecek şekilde unu eleyin (gerekirsen biraz daha un alabilirsiniz [*]Yufkayı ikiye katlayın Üste gelen kuru kısmı tekrar yağlayıp un serpiştirin [*]Geniş kenara boylamasına harcınızın üçte birini yayıp önce kenarları biraz içe katlayın Ardından sıkıca sarıp rulo yapın [*]Yaklaşık 3-4 parmak genişliğinde kesip hafif yağlanmış tepsiye dizin [*]Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp bitirin [*]Üzerlerine hafif çırpılmış yumurta sarısı sürüp (eğer daha yumuşak istiyorsanız yumurtaya biraz yoğurt ilave edebilirsiniz) ısıtılmış 180C derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin [*]Sıcak veya ılık olarak servis yapın alıntı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|