| Prof. Dr. Sinsi |
07-16-2012 08:34 PM |
Unlu Patatesli Çıtır Börek
Malzemeler: - 3 adet yufka
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağından az su
- yaklaşık 1 kase un
- un eleği
- çörekotu, yumurta
- içine:
- 2 adet haşlanmış, soyulup ezilmiş patates
- 1 su bardağı kadar çökelek, beyaz peynir e kaşar karışımı
- tuz, kırmızı pul biber
Yapılışı:[*]İç malzemeleri karıştırıp hazır hale getirin.[*]Tereyağını eritip sıvıyağ ve suyu ilave edip hafif çırpın.[*]Yufkanın birini tezgaha serip yağlı sulu karışım ile ıslatın.[*]Un eleğine 1 yemek kaşığı un alıp yufkanın her tarafına ince bir tabaka gelecek şekilde unu eleyin. (gerekirsen biraz daha un alabilirsiniz.[*]Yufkayı ikiye katlayın. Üste gelen kuru kısmı tekrar yağlayıp un serpiştirin.[*]Geniş kenara boylamasına harcınızın üçte birini yayıp önce kenarları biraz içe katlayın. Ardından sıkıca sarıp rulo yapın.[*]Yaklaşık 3-4 parmak genişliğinde kesip hafif yağlanmış tepsiye dizin.[*]Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp bitirin.[*]Üzerlerine hafif çırpılmış yumurta sarısı sürüp (eğer daha yumuşak istiyorsanız yumurtaya biraz yoğurt ilave edebilirsiniz) ısıtılmış 180C derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.[*]Sıcak veya ılık olarak servis yapın
alıntı......
|