Çeçen Mantısı, Çirgindiş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çeçen Mantısı, ÇirgindişKaç Kişilik 4 Süre 45 dk ![]() Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: [*]hamuru için;[*]un[*]su[*]tuz[*]diğer malzemeler;[*]tavuk(göğüs eti daha çok lezzet verir)[*]sarımsak[*]tavuk bulyon Hazırlık [*]İlk önce hamuru yoğurmamız lazım çünkü diğer işlemler yapılırken hamur beklerse daha bi lezzetli oluyor ![]() göz kararı un su ve tuz ile hamurumuzu elde ediyoruz![]() ![]() Hamuru beklemeye aldıktan sonra tavuğumuzu normal herzaman haşladığımız gibi haşlıyoruz![]() ![]() İçine 1 tane tavuk bulyon atıyoruz![]() [*]Sonra hamurdan küçük küçük ceviz büyüklüğü yeterli olacaktır Parçalar kopartıp koparttığımız paçalardan iki ekimizle yuvarlıyorum yuvarladığımız hamuru küçük küçük kesiyoruz![]() ![]() resimde ki gibi şekiller elde ediyoruz![]() ![]() Tarifin Hazırlanışı [*]Haşladığımız tavukları bir tabağa alıp içine elde ettiğimiz hamurlatı atıp haşlıyoruz ![]() ![]() Bir yandan da 3 baş (tane değil ) sarmısağı soyup dövdükten sonra haşladığımız sudan içine döküyouz![]() ![]() ![]() [*]hamurları büyük bir tepsiye aldıktan sonra tavukları kenarına koyuyoruz sarımsaklı kaseyide tapsinin ortasına koyuyoruz![]() ![]() [*]Çeşit çeşit servis yöntemi var ama ben bunu kullanıyorum tadı daha çok çıkıyor[*]Yanlız lütfen biyere gitmediğiniz yada misafirinizin gelmediği bi gün yemenizi tavsiye ederim ))[*]yemek bittikten sonra hamurları ve tavuğu haşladığımız sudan bir bardak içerseniz hem hazımsızlığa iyi gelicek hemde biraz olsun sarımsak kokusunu alıcaktır![]() ![]() AFİYET OLSUN[*]Resimler netten alıntıdır![]() ![]() Eklenmiş Resmin önizlemesi alıntıdır |
|
|
|