07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymali Gül Böreği

Malzemeler (12 adet börek için)
İç Harcı için;
- 300 Gr
Orta Yağlı Kıyma
- 1 Orta Boy Soğan
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 8-10 Dal Maydanoz
- Tuz - Karabiber
* 3 Adet Yufka
Yapılışı
- Soğanı yemeklik (minicik kare şeklinde) doğrayın, orta ateşte yağ ile birlikte hafifçe sararana kadar kavurun
Kıymayı, salçayı, tuz ve karabiberi ekleyin ve arada arıştırarak 3-4 dk kavurun Altını kapatın ve doğradığınız maydanozları ekleyin Soğumaya bırakın
- Bir kaseye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 - 1,5 çay bardağı kadar su ile yağlı su hazırlayın

- Bir yufkayı dörde bölün
Yufkayı yağlı su serperek ıslatın, bir buçuk yemek kaşığı kadar harcı minik minik noktalar halinde serpin
- Yufkanın geniş tarafından başlayarak, uçlarını içe kıvırmadan, sigara böreği sarar gibi sarın
İçe doğru rulo yaparak, gül şekli verin Bir ucunuda altına gizleyerek, pişerken açılmamalarını sağlayın
- Üzerlerine sadece yağlı su sürün ve 170 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, 25-30 dk
üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin
- Fırından çıkar çıkmaz, üzerine yoğurtlu sarımsak ve kırmızı biberli kızgın tereyağ (ben zeytinyağ yaptım) gezdirin ve bekletmeden servis yapın

?alinti
|
|
|