Prof. Dr. Sinsi |
07-16-2012 08:38 PM |
Kıymali Gül Böreği
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler (12 adet börek için)
İç Harcı için;
- 300 Gr. Orta Yağlı Kıyma
- 1 Orta Boy Soğan
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 8-10 Dal Maydanoz
- Tuz - Karabiber
* 3 Adet Yufka
Yapılışı
- Soğanı yemeklik (minicik kare şeklinde) doğrayın, orta ateşte yağ ile birlikte hafifçe sararana kadar kavurun. Kıymayı, salçayı, tuz ve karabiberi ekleyin ve arada arıştırarak 3-4 dk. kavurun. Altını kapatın ve doğradığınız maydanozları ekleyin. Soğumaya bırakın.
- Bir kaseye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 - 1,5 çay bardağı kadar su ile yağlı su hazırlayın.
- Bir yufkayı dörde bölün. Yufkayı yağlı su serperek ıslatın, bir buçuk yemek kaşığı kadar harcı minik minik noktalar halinde serpin.
- Yufkanın geniş tarafından başlayarak, uçlarını içe kıvırmadan, sigara böreği sarar gibi sarın. İçe doğru rulo yaparak, gül şekli verin. Bir ucunuda altına gizleyerek, pişerken açılmamalarını sağlayın.
- Üzerlerine sadece yağlı su sürün ve 170 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, 25-30 dk. üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz, üzerine yoğurtlu sarımsak ve kırmızı biberli kızgın tereyağ (ben zeytinyağ yaptım) gezdirin ve bekletmeden servis yapın.
?alinti
|