![]() |
Aydın'ın Paşa Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aydın'ın Paşa BöreğiMALZEMELER: 3 yumurta bir miktar tuz içi için: 250 gr ![]() 2 adet soğan 3 diş sarmısak yarım demet maydanoz yarım bardak sıvı yağ tuz karabiber nane üstü için: 250 gram süzme yoğurt 2 diş sarmısak 2 çorba kaşığı sıvı yağ az kırmızı toz biber YAPILIŞI: Yumurta ,un ve tuz karıştırılarak özlü bir hamur elde edilir ![]() ![]() ceviz büyüklüğünde bezeler yapılarak çok ince olmayacak şekilde tava büyüklüğünde açılır ![]() ![]() diğer tarafta 3 kaşık yağla ince kıyılmış soğan ve sarmısak pembeleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() hazırlanmış yufkalar bir tepsi içine konulan sıcak suya sokup çıkarılarak yufkalardan 5 tanesi daha büyük başka bir tepsiye üst üste aralarına kıymalı iç serpilerek yerleştirilir ![]() ![]() ![]() üzerine sarmısaklı yoğurt ve yağda yakılmış krmızı biber dökülerek servis yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|