![]() |
Aydın'ın Paşa Böreği
MALZEMELER:
3 yumurta bir miktar tuz içi için: 250 gr.kıyma 2 adet soğan 3 diş sarmısak yarım demet maydanoz yarım bardak sıvı yağ tuz karabiber nane üstü için: 250 gram süzme yoğurt 2 diş sarmısak 2 çorba kaşığı sıvı yağ az kırmızı toz biber YAPILIŞI: Yumurta ,un ve tuz karıştırılarak özlü bir hamur elde edilir.yarım saat dinlendrilir. ceviz büyüklüğünde bezeler yapılarak çok ince olmayacak şekilde tava büyüklüğünde açılır.kızgın yağda arkalı önlü kızartılarak üst üste saklanır. diğer tarafta 3 kaşık yağla ince kıyılmış soğan ve sarmısak pembeleştirilir.kıyma iave edilerek devan edilir.kıyma suyunu çekince maydanoz.karabiber ve tuz ilave edilerek altı kapatılır. hazırlanmış yufkalar bir tepsi içine konulan sıcak suya sokup çıkarılarak yufkalardan 5 tanesi daha büyük başka bir tepsiye üst üste aralarına kıymalı iç serpilerek yerleştirilir.üzerüne yufkaların ıslandığı su ve göz kararı tuz dökülür.fırında yufkalar yumuşayıp genişleyene kadar pişirilir. üzerine sarmısaklı yoğurt ve yağda yakılmış krmızı biber dökülerek servis yapılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpghttp://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpghttp://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpghttp://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.