![]() |
Pazılı Pastırmalı Bohça Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazılı Pastırmalı Bohça Böreği![]() Malzemeler: - 1 demet pazı - 1 çay bardağı ayçiçek ve zeytinyağı karışımı 100 gr ![]() - Pastırma - 1 tatlı kaşığı soya sosu - 1 tutam tuz - 1 tutam tatlı kırmızı toz biber - 1 adet yufka - 1 yumurta sarısı - Birkaç tutam çörek otu Hazırlanışı: - Pazıyı saplarını ayırdıktan sonra ince kıyın ![]() - Suda bekletin, yıkayarak kumunu süzün ![]() - Tavaya yağı dökerek kızmasını bekleyin ![]() ![]() ![]() - Ardından soya sosunu ilave edin ve karıştırın ![]() - 1 tutam tuz, tatlı kırmızı toz biber ekleyerek 1 – 2 dakika daha kavurun ![]() - Bir süzgeç yardımıyla malzemenin suyunu süzerek bir kaba alın ![]() - Yufkaları uygun ebatta keserek bir kasenin içine oturtun ![]() - Malzemeden 1 tutam alarak yufkanın içine yerleştirin ve yufkanın köşelerini yavaş yavaş gerdirerek kapatın ![]() - Ardından kaseyi ters çevirerek böreği tepsiye dizin ![]() - Böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ![]() - Üzerine çörekotu serpin ![]() - Tepsiyi 160 derecede ıstılmış fırına atarak 20 25 dakika pişirin ![]() Böreğimiz servise hazır ![]() |
![]() |
![]() |
|