![]() |
Pazılı Pastırmalı Bohça Böreği
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: - 1 demet pazı - 1 çay bardağı ayçiçek ve zeytinyağı karışımı 100 gr. - Pastırma - 1 tatlı kaşığı soya sosu - 1 tutam tuz - 1 tutam tatlı kırmızı toz biber - 1 adet yufka - 1 yumurta sarısı - Birkaç tutam çörek otu Hazırlanışı: - Pazıyı saplarını ayırdıktan sonra ince kıyın. - Suda bekletin, yıkayarak kumunu süzün. - Tavaya yağı dökerek kızmasını bekleyin. Pastırmayı tavaya alarak kavurun. Bir süre kavurduktan sonra pazıyı ekleyerek karıştırmaya devam edin. - Ardından soya sosunu ilave edin ve karıştırın. - 1 tutam tuz, tatlı kırmızı toz biber ekleyerek 1 – 2 dakika daha kavurun. - Bir süzgeç yardımıyla malzemenin suyunu süzerek bir kaba alın. - Yufkaları uygun ebatta keserek bir kasenin içine oturtun. - Malzemeden 1 tutam alarak yufkanın içine yerleştirin ve yufkanın köşelerini yavaş yavaş gerdirerek kapatın. - Ardından kaseyi ters çevirerek böreği tepsiye dizin. - Böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. - Üzerine çörekotu serpin. - Tepsiyi 160 derecede ıstılmış fırına atarak 20 25 dakika pişirin. Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.