Mısır Unlu Hamur Kızartmaları |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Unlu Hamur Kızartmaları15 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım su bardağı mısır unu 2 çorba kaşığı pirinç unu 100 gr tereyağı 1 çorba kaşığı toz şeker 6 yumurta Kızartmak için riviera zeytinyağı Tuz Pudra şeker Şurup için 4 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Mısır unlu hamur kızartmaları: Şurup için şeker ve suyu birtencerede karıştırın Koyulaşıncaya kadar pişirip limon suyunu ilave edin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Mısırunu, un, vanilya ve pirinç ununu yoğurma kabına eleyin Şeker ve bir tutam tuz ekleyip harmanlayın Tereyağını tencerede eritin15 bardak su ekleyip kaynatın Unlu karışımı ilave edip 10 dakika kavurun Ocaktan alın Ilınınca yumurtaları ilave edip karıştırın Hamuru tulumba tatlısı ucu takılmış sıkma torbasına aktarın Zeytinyağını ısıtın Hamuru şekillendirerek yağın içine atıp kızartın Hamurlar sıcakken şurubun içinde atıp 10 dakika bekletin Pudra şeker serpip servis yapın |
|