![]() |
Mısır Unlu Hamur Kızartmaları
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım su bardağı mısır unu 2 çorba kaşığı pirinç unu 100 gr tereyağı 1 çorba kaşığı toz şeker 6 yumurta Kızartmak için riviera zeytinyağı Tuz Pudra şeker Şurup için 4 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Mısır unlu hamur kızartmaları: Şurup için şeker ve suyu birtencerede karıştırın. Koyulaşıncaya kadar pişirip limon suyunu ilave edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Mısırunu, un, vanilya ve pirinç ununu yoğurma kabına eleyin. Şeker ve bir tutam tuz ekleyip harmanlayın. Tereyağını tencerede eritin.1.5 bardak su ekleyip kaynatın. Unlu karışımı ilave edip 10 dakika kavurun. Ocaktan alın. Ilınınca yumurtaları ilave edip karıştırın. Hamuru tulumba tatlısı ucu takılmış sıkma torbasına aktarın. Zeytinyağını ısıtın. Hamuru şekillendirerek yağın içine atıp kızartın. Hamurlar sıcakken şurubun içinde atıp 10 dakika bekletin. Pudra şeker serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.