Sirkeli Poğaça |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sirkeli Poğaça1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin (250 gr) (becel kullandım) 1 su bardağı yoğurt yarım çay bardağı sıvıyağ yarım çay bardağı sirke yarım çay bardağı şeker 2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın) 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un İçine istediğiniz bir harç Yapılışı: 1 Un hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırın 2 Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın 3 Hamuru üzerini örterek 10 dakika dinlendirin, sürenin bitiminde tekrar yoğurun 4 İstediğiniz bir içi kullanarak yuvarlak yada elips şekiller verin ve poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin 5 Üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında pişirin |
|