Mantarlı Ekmek Kâsesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Ekmek Kâsesi![]() 12 dilim tost ekmeği 150 gr mantar 1 soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates salçası 3 dal dereotu 1 tutam kuru biberiye 1 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı margarin Tuz Mantarlı ekmek kâsesi: Soğanı temizleyip küp küp doğrayın Sarımsakları soyup ezin Margarini tavada eritin Soğan ve sarımsağı soteleyin * Mantarları yıkayıp küp şeklinde doğrayın Soğanlı karışıma ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin Salçayı 2 kaşık su ile ezip ekleyin ve karıştırın Kekik, biberiye ve tuz serpip tavayı ocaktan alın![]() * Tost ekmeklerini bir tepsiye yerleştirin 8 dilim ekmeğin orta kısımlarını şekilli hamur kalıbıyla keserek çıkarın Kestiğiniz 2'şer dilim ekmeği bütün ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirip 3 kat yapın Ortalarına iç malzemeyi paylaştırın Fırın ızgarasını yakın Tepsiyi fırına verip üzerleri kızarıncaya kadar pişirn Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|