![]() |
Mantarlı Ekmek Kâsesi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
12 dilim tost ekmeği 150 gr mantar 1 soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates salçası 3 dal dereotu 1 tutam kuru biberiye 1 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı margarin Tuz Mantarlı ekmek kâsesi: Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Margarini tavada eritin. Soğan ve sarımsağı soteleyin. * Mantarları yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Soğanlı karışıma ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Salçayı 2 kaşık su ile ezip ekleyin ve karıştırın. Kekik, biberiye ve tuz serpip tavayı ocaktan alın. * Tost ekmeklerini bir tepsiye yerleştirin. 8 dilim ekmeğin orta kısımlarını şekilli hamur kalıbıyla keserek çıkarın. Kestiğiniz 2'şer dilim ekmeği bütün ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirip 3 kat yapın. Ortalarına iç malzemeyi paylaştırın. Fırın ızgarasını yakın. Tepsiyi fırına verip üzerleri kızarıncaya kadar pişirn. Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.