Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çanağı, tavuklu, yufka

Tavuklu Yufka Çanağı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Yufka Çanağı





2 yufka
150 gr tereyağı
2 parça tavuk göğüs eti
150 gr mantar
1 soğan
2 yemek kaşığı soya yağı
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kırmızıbiber
Tuz
Karabiber

Tavuklu yufka çanağı:
Tereyağını eritin Yufkaları, aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin Yufkayı 10 x 10 ebatlarında keserek kalıplara yerleştirin Fırını 170 dereceye ayarlayıp, yufkaları 15 dakika pişirin Diğer tarafta, soğanı küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Mantarları küp doğrayıp soğanla birlikte pişirin Tavuk etlerini küp doğrayın Kırmızıbiberi jülyen kesip tavuk etleriyle birlikte mantara ilave edip soteleyin Soya sosu ve kremayı ekleyip 5 dakika pişirin Tuz ve karabiber ile tatlandırıp, yufka çanaklarının içine paylaştırın Üzerlerini kıvırcık maydanoz ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.