Kolay Kirde |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay KirdeYarım kg kemiksiz parça kuzu eti 25 su bardağı su 2 yufka 1 çay bardağı sıvıyağ Tuz, karabiber Kolay kirde: Kuzu etini tencereye alıp 25 bardak suyla haşlayın Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın Etleri tel tel ayırın Teflon tavayı yağlayın Bir yufkayı kenarları tavanın dışında kalacak şekilde yerleştirin Yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürün Eti ilave edin Diğer yufkayı küçük parçalara bölüp etin üzerine yerleştirin Kalan yağı yufkaların üzerine sürün Alttaki yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırarak toplayın Et suyundan bir bardak kadarını üzerine gezdirin Ocakta ters yüz ederek pişirin Dilimleyip servis yapın Afiyet olsun |
|