ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kolay Kirde (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241784)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:49 PM

Kolay Kirde
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Yarım kg kemiksiz parça kuzu eti
2.5 su bardağı su
2 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Kolay kirde:
Kuzu etini tencereye alıp 2.5 bardak suyla haşlayın. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Etleri tel tel ayırın.
Teflon tavayı yağlayın. Bir yufkayı kenarları tavanın dışında kalacak şekilde yerleştirin. Yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. Eti ilave edin.

Diğer yufkayı küçük parçalara bölüp etin üzerine yerleştirin. Kalan yağı yufkaların üzerine sürün. Alttaki yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırarak toplayın. Et suyundan bir bardak kadarını üzerine gezdirin. Ocakta ters yüz ederek pişirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.