![]() |
Tam Buğday Unlu Ve Çavdarlı Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tam Buğday Unlu Ve Çavdarlı Ekmek![]() 300 gr tam buğday unu 250 gr çavdar unu 150 gr poolish veya biga 300 ml ılık su 10 gr maya 10 gr esmer şeker veya 1 yemek kaşığı bal Tam buğday unlu ve çavdarlı ekmek: Maya, toz şeker ya da balı oda sıcaklığındaki suyun yarısıyla eritin ![]() Tam buğday unu, çavdar unu ve tuzu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur kabarınca 2 dakika hızlı ve kuvvetli yumruk darbeleriyle hamurun içindeki havayı yok edin ![]() ![]() Hamur yeterli kabarınca ellerinizi ıslatıp hamurun üzerini ellerinizle bastırmadan ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişen ekmeği fırından çıkardıktan sonra en az 1 saat alt kısmı hava alacak şekilde dinlendirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|