Keten Tohumlu Bisküvi |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Keten Tohumlu Bisküvi15 su bardağı tam buğday unu Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı zeytinyağı 1 yumurta 1 su bardağı kuru meyve püresi Yarım su bardağı portakal suyu Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu Yarım su bardağı çekilmiş ceviz badem ve fındık karışımı 1 çorba kaşığı keten tohumu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığı karbonat Keten tohumlu bisküvi: Portakal suyu ve karbonatı bir kasede iyice çırpın Ayrı bir çukur kapta yumurtayı çırpın Süt, zeytinyağı ve meyve püresini ekleyip karıştırın Karbonatlı portakal suyu dışındaki tüm mazlemeleri ilave edip tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin En son olarak karbonatlı portakal suyunu ekleyin Yağlanmış fırın tepsisine harcı dökün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Dilimleyip soğuk servis yapın |
|