Soslu Mavi Yengeç |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Mavi Yengeç10 mavi yengeç (yıkanmış temizlenmiş) 2 kereviz sapı ve yaprakları 1 diş sarımsak 200 ml krema 1 su bardağı beyaz şarap Yarım su bardağı zeytinyağı 3 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz Soslu mavi yengeç: Kerevizin sap ve yapraklarını küçük doğrayın Sarımsağı ince kıyıp derin bir tencerede birlikte zeytinyağında soteleyin Yıkanmış, temizlenmiş yengeçleri tencereye ilave edin 2-3 dakika yüksek ateşte pişirdikten sonra şarabı ekleyin 2 dakika daha pişirip kremayı ilave edin ve ocağın ısısını düşürün Ara ara tencereyi sallayın ve 10 dakika sonra ocaktan alın Servis tabağına alın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın |
|