Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mavi, soslu, yengeç

Soslu Mavi Yengeç

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Mavi Yengeç





10 mavi yengeç (yıkanmış temizlenmiş)
2 kereviz sapı ve yaprakları
1 diş sarımsak
200 ml krema
1 su bardağı beyaz şarap
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

Soslu mavi yengeç: Kerevizin sap ve yapraklarını küçük doğrayın Sarımsağı ince kıyıp derin bir tencerede birlikte zeytinyağında soteleyin
Yıkanmış, temizlenmiş yengeçleri tencereye ilave edin 2-3 dakika yüksek ateşte pişirdikten sonra şarabı ekleyin 2 dakika daha pişirip kremayı ilave edin ve ocağın ısısını düşürün Ara ara tencereyi sallayın ve 10 dakika sonra ocaktan alın Servis tabağına alın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.