ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Soslu Mavi Yengeç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241416)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:34 PM

Soslu Mavi Yengeç
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

10 mavi yengeç (yıkanmış temizlenmiş)
2 kereviz sapı ve yaprakları
1 diş sarımsak
200 ml krema
1 su bardağı beyaz şarap
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

Soslu mavi yengeç: Kerevizin sap ve yapraklarını küçük doğrayın. Sarımsağı ince kıyıp derin bir tencerede birlikte zeytinyağında soteleyin.
Yıkanmış, temizlenmiş yengeçleri tencereye ilave edin. 2-3 dakika yüksek ateşte pişirdikten sonra şarabı ekleyin. 2 dakika daha pişirip kremayı ilave edin ve ocağın ısısını düşürün. Ara ara tencereyi sallayın ve 10 dakika sonra ocaktan alın. Servis tabağına alın. üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.