![]() |
Soslu Mavi Yengeç
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
10 mavi yengeç (yıkanmış temizlenmiş) 2 kereviz sapı ve yaprakları 1 diş sarımsak 200 ml krema 1 su bardağı beyaz şarap Yarım su bardağı zeytinyağı 3 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz Soslu mavi yengeç: Kerevizin sap ve yapraklarını küçük doğrayın. Sarımsağı ince kıyıp derin bir tencerede birlikte zeytinyağında soteleyin. Yıkanmış, temizlenmiş yengeçleri tencereye ilave edin. 2-3 dakika yüksek ateşte pişirdikten sonra şarabı ekleyin. 2 dakika daha pişirip kremayı ilave edin ve ocağın ısısını düşürün. Ara ara tencereyi sallayın ve 10 dakika sonra ocaktan alın. Servis tabağına alın. üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.